Antena Căutare

BestJobs: Angajaţii din domeniile financiar, inginerie şi sănătate, cei mai interesaţi să-şi schimbe jobul în luna octombrie

În luna octombrie a acestui an, interesul candidaţilor de a-şi schimba jobul s-a menţinut la acelaşi nivel cu luna anterioară, în timp ce volumul total de aplicări pentru un alt job a crescut doar cu 6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar angajaţii din domeniile financiar, inginerie şi sănătate sunt cei mai interesaţi să-şi schimbe jobul, potrivit datelor transmise vineri de platforma BestJobs.

În luna octombrie, joburile din domeniile financiar - contabilitate, inginerie şi medical & pharma ocupă primele trei poziţii în topul căutărilor efectuate de către candidaţii români, cu peste 80.000 de căutări în total.

”Surpriza lunii octombrie vine din domeniul resurse umane, unde angajaţii specializaţi au înregistrat peste 21.000 de căutări de joburi, fiind mai preocupaţi de perspectiva unui job nou decât cei din domenii precum transport sau vânzări, al căror interes a fost mult mai constant pe parcursul acestui an”, se arată în comunicat.

Alte domenii ce au înregistrat un număr mare de candidaţi care şi-au căutat joburi în luna octombrie sunt transport (peste 20.000 de căutări), vânzări (peste 15.000 de căutări) sau juridic (peste 13.000 de căutări).

Cel mai râvnit job în luna octombrie, cu aproape 1.000 de aplicanţi, a fost cel de Director de fabrică pentru o companie românească din vestul ţării, care oferea un salariu de peste 6.000 euro brut.

Alte joburi care s-au bucurat de un interes crescut din partea candidaţilor, în luna octombrie, au fost: BRD Finance IFN SA - Agent Servicii Clienţi (914 aplicanţi), Deichmann - Asistent vânzări (827 aplicanţi) şi BCR - Partener Servicii Clienţi (701 aplicanţi).

Sursa : news.ro

Ce pățești dacă te conectezi la Wi-Fi-ul gratuit de la hotel sau restaurant!... Angajată a unui lanț de magazine, forțată să muncească deși suferise un accident de muncă. Tânăra a fost amenințată că n...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x