Antena Căutare

Ce pățești dacă te conectezi la Wi-Fi-ul gratuit de la hotel sau restaurant!

Aveţi grijă atunci când vă conectaţi telefoanele mobile la reţelele WI-FI! Autorităţile avertizează că reţelele gratuite de internet îi pot costa enorm pe cei care se conectează la ele. La ce pericole te expui când folosești o rețea WI-FI gratuită?

Tinerii din zilele noastre vânează rețelele WI-FI gratuite din localuri, restaurante sau parcuri. Totuși, puțini sunt cei care știu la ce pericole se expun atunci când fac asta.

Atacatorii cibernetici pot compromite conexiunea şi intră astfel în posesia datelor din telefon, accesând inclusiv conturilor bancare.

Specialiștii din domeniul securității cibernetice încurajează evitarea rețelelor Wi-Fi publice, întrucât există hackeri care clonează locații de tip free Wi-Fi și accesează datele personale.

Astfel, dacă nu vrei ca hackerii să pună mâna pe datele tale personale, atunci evită să te conectezi la rețelele Wi-Fi gratuite de la hotel, din parc, din localuri și restaurante, de pe stradă, de la metrou sau din orice alt loc public ce oferă un astfel de serviciu.

Dacă folosiți o rețea Wi-Fi gratuită, acest lucru vă poate expune nu doar riscului furtului de date. Dacă cineva vă sustrage sau vă găsește smartphone-ul, tableta sau laptop-ul în astfel de locuri, este util să puteți să blocați accesul respectivei persoane la fotografiile personale, agenda telefonică sau mesajele text.

De aceea, protejați-vă telefonul mobil cu o parolă complexă. Este primul pas pentru a evita invadarea vieții private de către un străin. Vă puteți proteja telefonul mobil cu o aplicație anti-furt, care poate localiza, bloca și șterge conținutul de pe telefon.

Vrancea: Tânăr de 18 ani, reţinut după ce a lovit un poliţist; el a agresat şi o adolescentă, chiar de faţă cu patrula P... BestJobs: Angajaţii din domeniile financiar, inginerie şi sănătate, cei mai interesaţi să-şi schimbe jobul în luna octom...
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se...
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023. Berbecii trebuie să fie atenți la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți pe plan financiar...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x