Antena Căutare

Epidemie în țară! Au fost confirmate trei decese în această dimineaţă! Ce trebuie să faci ca să te ferești de îmbolnăvire

România se află în pragul epidemiei de gripă, după ce bilanțul deceselor cauzate de această boală a crescut la 23, ultimele trei dintre acestea fiind confirmate luni dimineață.

România se află în pragul epidemiei de gripă, după ce bilanțul deceselor cauzate de această boală a crescut la 23, ultimele trei dintre acestea fiind confirmate luni dimineață.

Cele trei victime ale gripei sunt femei: una din judeţul Prahova, în vârstă de 43 de ani, cea de-a doua din Bucureşti, în vârstă de 76 de ani, iar cea de-a treia victimă avea 51 de ani şi era din judeţul Gorj.

Toate cele trei victime aveau și alte probleme medicale. Două dintre ele nu erau vaccinate antigripal, iar pentru cea de-a treia nu se ştie deocamdată dacă era imunizată sau nu.

La nivel național, numărul cazurilor de infecții respiratorii acute depăşeşte 90.000. Acest număr este cu 21% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămâna a sezonului precedent. 268 de cazuri de gripă au fost confirmate de la începutul sezonului.

Numărul este alarmant, aproape de pragul celui care ar putea face autoritățile să declare epidemie. Dacă într-o săptămână numărul de cazuri diagnosticate depășește numărul de cazuri estimate, atunci putem vorbi despre o săptămână epidemică.

După trei săptămâni epidemice, este declarată epidemie. Vorbim despre un prag teoretic de alarmare a populației. Trebuie să se facă un control al stocurilor de medicamente, iar autoritățile locale ar trebui informate despre locurile unde ar putea fi internate persoanele cu gripă, potrivit digi24.ro.

Până acum au fost vaccinate antigripal peste un milion de persoane, dar serurile de imunizare lipsesc din multe cabinete ale medicilor de familie.

Vaccinul antigripal este cel mai sigur mod de a ne proteja de această boală. Însă, în afară de apelarea la vaccin, trebuie să respectăm și anumite măsuri igienico-sanitare, precum: evitarea aglomerațiilor, copiii bolnavi să rămână acasă, iar în școli să se facă un triaj epidemiologic. În plus, spitalele trebuie să limiteze vizitele aparținătorilor.

A sărit să își apere fratele, dar a fost înjunghiat de un coleg de liceu! Cum s-a ajuns de la o ceartă între puști, la t... Tragedie în Cluj! O tânără de 20 de ani a murit după ce prietenul ei, aflat sub influența drogurilor, a izbit o mașină d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x