Bilantul deceselor provocate de hipotermie a ajuns la 28. Peste 330 de oameni au fost gasiti inghetati

Numarul oamenilor care au murit de frig in Romania a crescut la 28. Alte patru decese s-au inregistrat in judetele Cluj, Vrancea, Mures si Suceava, in ultimele 24 de ore, din cauza hipotermiei severe, a anuntat Ministerul Sanatatii.

"In ultimele 24 de ore, au mai fost inregistrate alte 4 decese, in judetele Cluj, Vrancea, Mures si Suceava. De la avertizarea cod galben de ger emisa de meteorologi, si pana in prezent, la nivel national s-au inregistrat 28 decese din cauza hipotermiei severe"


De asemenea, in ultimele 24 de ore, 329 de persoane fara adapost si cu hipotermie au fost transportate de serviciile de ambulanta si echipajele SMURD la unitatile sanitare si in centrele sociale.

Dintre acestea, 148 au avut nevoie de ingrijiri medicale in unitatile si compartimentele de primiri urgenta.

Ministerul reaminteste populatiei ca, in aceasta perioada cu temperaturi extrem de scazute, sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume.

foto: Intact Images

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri