Căutare Live

Bilantul deceselor provocate de hipotermie a ajuns la 28. Peste 330 de oameni au fost gasiti inghetati

Numarul oamenilor care au murit de frig in Romania a crescut la 28. Alte patru decese s-au inregistrat in judetele Cluj, Vrancea, Mures si Suceava, in ultimele 24 de ore, din cauza hipotermiei severe, a anuntat Ministerul Sanatatii.

"In ultimele 24 de ore, au mai fost inregistrate alte 4 decese, in judetele Cluj, Vrancea, Mures si Suceava. De la avertizarea cod galben de ger emisa de meteorologi, si pana in prezent, la nivel national s-au inregistrat 28 decese din cauza hipotermiei severe"


De asemenea, in ultimele 24 de ore, 329 de persoane fara adapost si cu hipotermie au fost transportate de serviciile de ambulanta si echipajele SMURD la unitatile sanitare si in centrele sociale.

Dintre acestea, 148 au avut nevoie de ingrijiri medicale in unitatile si compartimentele de primiri urgenta.

Ministerul reaminteste populatiei ca, in aceasta perioada cu temperaturi extrem de scazute, sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume.

foto: Intact Images

Vreti sa plecati in vacanta in iulie? Aflati ca va trebuie haine subtiri, dar si groase!... Emil Boc, la Comandamentul pentru Situatii de Urgenta: "Toata situatia este sub control"...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri