Antena Căutare

Bilantul oficial al violentelor din Piata Universitatii: suporteri ai echipelor Dinamo si Steaua, printre protestatari

Reprezentantii Jandarmeriei au prezentat bilantul violentelor din Piata Universitatii si au confirmat ca mai multi lideri ai galeriilor sportive ale echipelor Dinamo si Steaua au fost identificati in randul manifestantilor. De asemenea, acestia au subliniat ca, sambata seara, au fost identificate mai multe persoane pregatite cu pietre in pungi, in zona Universitatii



La toate manifestarile de protest, jandarmii au adus la cunostinta manifestantilor prevederile legale ce trebuie respectate.

Mai multi lideri ai galeriilor sportive ale echipelor Dinamo si Steaua au fost identificati in randul manifestantilor de sambata seara din Piata Universitatii, conform sefului Directiei Ordine si Siguranta Publica din Jandarmeria Romana, Aurel Moise.

Conform aceleiasi surse, trei jandarmi au ajuns la spital in stare grava. Circa 1.000 de jandarmi au intervenit la mitinguri.

Din pacate, in Piata Universitatii si-au facut aparitia si niste grupuri compacte identificate ca fiind suporteri ai echipelor Dinamo si Steaua. Au fost identificati si cativa lideri de la Dinamo - Tararache Marius, Bischin Ioan Tinta Claudiu - si un coordonator al galeriei Steaua - Denescu Alexandru Mihai", a adaugat Moise.

Oficialul a adaugat ca lucrurile au degenarat odata cu aparitia acestor grupuri compacte.

Aceste persoane au o anumita experienta in manifestari de pe stadioane de fotbal, cunoscandu-se ca avand si niste modalitati de actiune foarte clar stabilite, au reusit de nenumarate randuri sa blocheze piata. De fiecare data, jandarmii, fara a face uz de forta, prin intermediul negocierilor si in ultima instanta printr-un cordon compact, au reusit sa restabileasca circulatia", a precizat Aurel Moise.

In ultimele zile au avut loc mai multe manifestari de protest. Daca ar fi sa reluam, in data de 13 au avut loc manifestatii in 18 localitati din 17 judete, la care au participat, in opinia noastra, intre 2.000 si 3.000 de oameni, dar in acest aspect, lucrurile sunt greu de cuantificat.

"Din partea Jandarmeriei, la nivel national, au actionat aproximativ 900 de jandarmi si au fost aplicate mai multe sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea prevederilor legale ale protestelor", a conchis oficialul.

Foto: Intactimages / EPA

VIDEO! Femeie batuta de politisti in Vrancea... UPDATE! Haos in zona Universitate-Unirii!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x