Antena Căutare

Bilete tratament balnear 2019. Câți pensionari primesc și cum se acordă anul acesta

Bilete tratament balnear 2019. Mai multe bilete de tratament pentru pensionari se vor acorda anul acesta de catre Casa Nationala de Pensii.

Bilete tratament balnear 2019. Câți pensionari primesc și cum se acordă anul acesta
bilete tratament balnear 2019

Bilete tratament balnear 2019. Mai multe bilete de tratament pentru pensionari se vor acorda anul acesta. Ministerul Muncii a pus în dezbatere publică un act normativ conform căruia anul acesta pensionarii vor putea beneficia de bilete pentru tratament balnear, prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).

UPDATE: Actul normativ a fost punlicat recent în Monitorul Oficial, astfel că, aproape 60.000 de bilete la tratament balnear pentru pensionarii și asigurații care au nevoie de tratamente.

Bilete tratament balnear 2019. Cum le pot cere pensionarii și cum pot fi anulate​

Vouchere de vacanță 2019. Cât valorează și când vor fi acordate pe legea nouă

Ajutor de deces 2019. Cât se majorează ajutorul de înmormântare și de când

Bilete tratament balnear 2019 pensionari

În total, autoritățile vor să acorde cele 59.622 de bilete de tratament balnear prin Casa Națională de Pensii Publice, cu o sută mai multe anul trecut. Biletele de anul acesta se vor acorda în 19 serii. Durata sejurului de tratament balnear va fi de 16 zile cu tratament balnear de 12 zile.

Bilete tratament balnear 2019. Cine beneficiază de tichete. Documente necesare

De biletele de tratament beneficiază pensionarii sau persoanele care sunt asigurate în sistemul public de pensii și care au trimitere de la medic. Fiecare din aceste persoane poate beneficia numai de un singur bilet, iar documentele necesare sunt:

  • cererea tip de acordare a biletului de tratament;
  • copie a actului de identitate;
  • talonul de pensie (original ori copie);
  • biletul de trimitere - formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie, cu prezentarea actului original);
  • programul de recuperare (copie, cu prezentarea actului original).

Documentele necesare pentru obținerea biletului de tratament care se depun la caselor teritoriale de pensii, iar biletele se obțin funcție de punctajul obținut de fiecare cerere în parte.

Pentru anul 2019, proiectul de lege propus de Ministerul Muncii prevede alocarea unei sume de 335.113 de leipentru pensionarii care doresc să își trateze anumite afecțiuni în stațiunile balneare din România. Nu toate aceste bilete sunt gratuite, o mare parte fiind compensate, în funcție de legile în vigoare.​

Inevitabilul s-a produs. Fetița de 7 ani a murit în accidentul de pe DN 13. Părinții nu știu nimic despre dramă!... Șoferiță prinsă beată la volan! Ce alcoolemie a arătat etilotestul și ce le-a spus polițiștilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x