Antena Căutare

Boboteaza, cea mai profitabilă afacere a Bisericii. În câteva zile, preoții câștigă mii de euro de la enoriași

Boboteaza a trecut, iar preoții își numără câștigurile. În funcție de posibilitățile materiale ale enoriașilor din parohiile pe care le păstoresc, preoții au strâns între 2.000 și 6.000 de euro.

cati bani fac preotii de boboteaza

Boboteaza a trecut, iar preoții își numără câștigurile. În funcție de posibilitățile materiale ale enoriașilor din parohiile pe care le păstoresc, preoții au strâns între 2.000 și 6.000 de euro.

În primele zile din noul an, de pe 1 ianuarie și până de Bobotează, preoții și dascălii au mers în toate casele din parohiile pe care le păstoresc pentru a le sfinți. Drept mulțumire, enoriașii oferă diferite sume de bani, după posibilitățile fiecăruia.

În afara preoților, nimeni nu poate spune unde ajung banii.

Conform observator.tv, un preot a descris munca de Bobotează ca fiind extrem de dificilă. Preoții și dascălii trebuie să treacă pe la toate casele din parohie, indiferent de vreme, dar că recompensa este pe măsura efortului depus.

Sub protecția anonimatului, preotul a mai spus că în aceste zile se pot strânge între 2.000 și 6.000 de euro, în funcție de parohie.

„Nu fac nimic ilegal, doar respect o tradiţie, iar oamenii se bucură să mă vadă şi cred că înţeleg că nu este uşor să baţi kilometri pe la casele lor pe frig, pe zăpadă. Preoţii nu cer nimic, oamenii ne dau cât îi lasă inima. Cei cu nume de sfânt dau mai mult, alţii ne dau şi carne, cârnaţi sau sticle cu băutură. Încă nu am facut un calcul exact, dar în ziua de Sfântul Vasile şi de Bobotează cred că am strâns undeva la 3.500 de euro”, a declarat preotul.

Potrivit legislaţiei, aceste sume de bani sunt pirmite sub titlu de donaţie, iar venutirile astfel contabilizate nu sunt supuse impozitului pe venit.

Șpaga din spitale trebuie eradicată!?. Ministerul Sănătății pregătește măsuri drastice pentru stoparea „fenomenului de m... Calendar ortodox 2019. Când începe următorul post? Tot ce trebuie să știi despre rânduielile bisericești...
Parteneri
Zodiile care își găsesc iubirea târziu în viață. 5 nativi care află târziu cine le este perechea
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x