Antena Căutare

Boicot atipic pentru proteste atipice

La propunerea celor cinci confederatii sindicale de a folosi metode atipice de protest, precum traversarea continua a strazilor, pentru a bloca drumurile judetene, sau oprirea voluntara a lucrului in sectoarele cheie ale economiei, autoritatile au raspuns prompt, cu acelasi tip de masuri care sa boicoteze o parte din protestele anuntate. Astazi, in prima zi de pichetare a sediilor partidelor aflate la guvernare, n-au putut fi prezenti si sindicalistii din administratia penitenciarelor, pentru ca au fost chemati la alarma generala.

"Conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor alarmeaza penitenciarele din subordine pentru a impiedica participarea personalului la actiunile de protest", arata Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), intr-un comunicat de presa.

FSANP isi exprima nemultumirea fata de dispozitia "scandaloasa" a Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) de a fi alarmate toate penitenciarele din subordine pentru a impiedica personalul sa participe la actiunile sindicale planificate pentru astazi, insa protestul lor ramane dor pe hartie deocamdata, pentru ca toti gardienii sunt obligati prin lege sa se prezinte la locul de munca in caz de alarma generala.

"O asemenea alarmare a personalului este abuziva si nelegala, iar explicatiile date FSANP de catre conducerea ANP o demonstreaza: pretextul este informarea personalului cu privire la unele evenimente recente care au avut loc in penitenciare. Legal insa, alarma de exercitiu este o operatiune tactica, cu etape bine definite, nicidecum o activitate de formare profesionala sau de informare. Aceste activitati trebuia sa fie desfasurate in timpul programului si in orice alta zi, avand in vedere ca participarea la actiunile de protest a fost anuntata", mai arata FSANP in comunicat.

Tot articolul, in Jurnalul National

Foto: Intactimages

Rovinieta electronica, mana cereasca pentru buget. Soferii au umflat conturile Companiei de Drumuri cu 5 mil. de euro... Presupusul ucigas al elevului din Craiova a fost arestat preventiv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x