Antena Căutare

A șters geamurile, a scuturat covoarele și a cosit iarba. Bunica Sofia îi așteaptă pe copilași la grădiniță: „Sper să mă lase să rămân”

Sofia Chițoran, „bunica Sofia”, așa cum îi spun copii, este pregătită pentru noul an școlar. Femeia, în vârstă de 83 de ani, speră să fie lăsată să-și continue munca la Grădiniţa cu Program Normal Leurda, din oraşul Motru, de unde a fost concediată pentru că era prea bătrână și reangajată în urma presiunii publice.

Sofia Chițoran, „bunica Sofia”, așa cum îi spun copii, este pregătită pentru noul an școlar. Femeia, în vârstă de 83 de ani, speră să fie lăsată să-și continue munca la Grădiniţa cu Program Normal Leurda, din oraşul Motru, de unde a fost concediată pentru că era prea bătrână și reangajată în urma presiunii publice.

Covoarele sunt scuturate, geamurile sunt șterse! Bunica Sofia, cea mai bătrână angajată a Inspectoratului Şcolar Gorj, mai are de cosit puțină iarbă și totul va fi gata pentru noul an la Grădiniţa cu Program Normal Leurda, din oraşul Motru.

„Râmâne la grădiniţă. A făcut curăţenie acolo, au ajutat-o soţia şi soacra mea. Au scuturat covoarele, au şters geamurile. Trebuie să meargă şi la doctor în octombrie, să obţină avizul”, a precizat, pentru Mediafax, Eugen Chiţoran, fiul bunicii Sofia.

Bătrânica spune că totul este gata pentru copilașii din sat.

„Sigur că rămân la grădiniţă. Am făcut curăţenie, am făcut tot, toată curăţenia. Mai am un pic de iarbă de cosit în spate, totul e pregătit. Aştept să vină copiii şi să începem grădiniţa. Sunt nerăbdătoare, sigur că da! O să merg şi la medic, în octombrie, sper să mă lase să rămân alături de copii”, a declarat Sofia Chiţoran.

Pe bunica Sofia am cunoscut-o la sfârșitul lunii mai, atunci când conducerea instituției a decis să o concedieze, din cauza vârstei, după ce povestea ei a apărut în presă, iar la scurt timp a fost reangajată, în urma reacţiei de indignare din partea comunităţii.

Acum, reprezentanții ISJ Gorj o văd ca pe un exemplu:

„Eu o invidiez, pentru că are atâta putere de muncă şi o voi susţine permanent, pentru că este un exemplu pentru tinerii care refuză să muncească şi care aşteaptă ajutoarele sociale. Pentru mine, chiar este un model. O voi susţine atâta cât se poate şi cât pot eu instituţional. Sunt convinsă că a făcut curăţenie, mi-a spus doamna, e în ordine, ştiu lucrurile astea, numai că trebuie să meargă la prelungire, atunci o să vedem, este şi în funcţie de vârstă, de ceea ce decid medicii. Este un om pentru care am toată stima şi respectul, poate fi un model pentru tinerii care aşteaptă ajutoare sociale şi consideră că munca este degradantă”, a declarat Marcela Mrejeru, inspectorul şcolar general al ISJ Gorj.

Este octogenară, dar se trezeşte în fiecare dimineaţă la ora cinci şi merge la serviciu.

Căldură, curăţenie şi clase primitoare îi întâmpină pe cei mici zi de zi, de generaţii întregi, graţie muncii sale. Iar mulţi dintre cei pe care i-a văzut crescând sunt acum oameni în toată firea şi vin să o viziteze.

„De dimineaţă aprind focul. Pe urmă, mă apuc şi mătur mochetele. Pe urmă spăl mătura şi dau aşa puţin să nu fie praf sau să fie mizerie. Şterg măsuţele, frumos şi asta este. Aştept până vin copiii”, spunea bătrâna.

De 40 de ani se ocupă ca la grădiniţa din sat clasele să fie lună. Calde, curate şi primitoare pentru cei mici. A văzut crescând generaţii întregi. Deşi uneori o mai supără rinichii, doamna Sofia e în putere. Şi, în ciuda vârstei, nu face rabat de la lucrul bine făcut!

Este oficial ! Români pot beneficia de 20.000 de lei din partea statului pentru modernizarea casei... Durere imensă acasă la tânărul care a murit în accidentul provocat de Mario Iorgulescu! Mama lui îl aștepta să sărbătore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x