Antena Căutare

Calendar ortodox 14 februarie 2018. Ortodocșii nu-l prăznuiesc pe Sfântul Valentin. Ce sfânt i-a luat locul

Ce sfant praznuiesc crestinii ortodocsi in 2018.

Calendar ortodox. Pe 14 februarie, ortodocșii nu-l prăznuiesc pe Sfânul Valentin, ”Ocrotitorul Dragostei”. Deși Valentine`s Day este sărbătorit de toți, iată că în calendarul ortodox sunt menționate ale motive de sărbătoare.

Calendar ortodox.14 februarie. Biserica îl pomenește pe Cuviosul Auxenti, fost nobil la curtea împăratului bizantin Teodosie cel Mic. Acesta îmbrăca haină monahala și părăsește Constantinopolul stabilindu-se pe un munte, lângă Calcedon, care mai târziu avea să se numească Muntele lui Auxentiu. Dorință să, era de a rămâne ascuns de ochii oamenilor, pentru a se liniști prin rugăciune și nevoință, însă, niște păstori, l-au descoperit, mărturisind și locuitorilor din satele învecinate, despre viață sfântă a cuviosului. Astfel, oamenii au început să-l caute, aducând bolnavi cuviosului pentru a-i vindecă.

Sfântul Auxentiu a fost unul din Părinții celui de-al Patrulea Sinod Ecumenic din Calcedon, din anul 451.
Sfântul Valentin, cel căruia i se datorează sărbătoarea iubirii este prăznuit pe 14 februarie în calendarul romano-catolic.

De fapt, pe 14 februarie, se comemorează şi doi martiri cu numele Valentin. Comemorarea lor a dat numele la o simpatică tradiţie, foarte răspândită în ţările anglo-saxone. Deoarece în Evul Mediu se credea că, în această zi, păsările, simţind apropierea primăverii, începeau să-şi facă cuiburile, s-a considerat că sărbătoarea Sfântului (Sfinţilor) Valentin este începutul redeşteptării anuale la viaţa nouă, deci a iubirii dătătoare de viaţă. Sfântul Valentin a devenit patronul logodnicilor.

Statul îți dă bani pentru motorină. Ce condiții trebuie să îndeplinești și de ce acte ai nevoie... ANM avertizează! Un nou ciclon va lovi puternic România. Ce alte fenomene meteo extreme ne așteaptă...
Zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrele vorbesc despre trei zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Acești nativi se vor bucura...
Horoscopul zilei de 28 mai 2023. Gemenii trebuie să fie atenți la sănătatea lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 mai 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor ar trebui să fie mult mai...
Parteneri
Cofeina pentru ten. Ce beneficii are și cum se folosește
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x