CALENDAR ORTODOX, 16 martie. Cărui sfânt i se închină RUGĂCIUNEA ZILEI

CALENDAR ORTODOX, 16 martie. Este motiv de sărbătoare pentru creștini. Iată care este rugăciunea zilei și cărui sfânt i se închină.

CALENDAR ORTODOX, 16 martie. Este motiv de sărbătoare pentru creștini. Iată care este rugăciunea zilei și cărui sfânt i se închină.

Sfântul Mucenic Sabin Egipteanul este pomenit în calendarul creştin ortodox la 16 martie. Sfântul Sabin era egiptean şi provenea dintr-o familie bogată. A trăit în vremea împăratului persecutor Diocleţian (284-305).

Împreună cu alţi creştini, s-a refugiat în localităţi mai izolate, pentru a nu fi prins de persecutori, dar un sărac pe care Sabin îl miluise de nenumărate ori, primind doi galbeni de la stăpânitori, a dezvăluit locul unde era ascuns, potrivit calendar-ortodox.ro.

A fost prins din porunca unui slujbaş imperial, Arian, împreună cu alţi şase creştini. Sfântul Sabin şi cei şase tovarăşi ai săi au fost chinuiţi cumplit, iar în cele din urmă au fost înecaţi într-un râu.

Citește și Pe cine nu ai voie să treci sub nicio formă într-un POMELNIC la slujba de DUMINICĂ! E păcatul vieții

RUGĂCIUNEA ZILEI

Dumnezeule, tu ne-ai pregătit ajutoare
pe măsura slăbiciunii noastre.
Dă-ne, te rugăm, harul să primim cu bucurie
răscumpărarea adusă de Cristos
şi să o mărturisim prin trăirea noastră.
Prin Domnul nostru Isus Cristos. ​

Parteneri
Rulouri cu scorțișoară. Rețeta celebrelor cinnamon rolls
Dacă nu ai încercat încă rețeta de rulouri cu scorțișoară, o poți pune pe listă pentru a o prepara într-un weekend. Rețeta celebrelor cinnamon rolls este ușor de preparat, rulourile sunt delicioase și le vei adora de la prima degustare. Rulourile cu scorțișoară pot fi savurate simple sau alături de cafea, de un ceai aromat sau o cană cu lapte.
Catine.ro
Ultimele știri