Antena Căutare

CALENDAR ORTODOX, 23 martie. Este sărbătorit sfântul care a fost ofițer roman

Ziua de 23 martie este consemnată în calendarul ortodox ca fiind de însemnătate pentru creștini. În luna martie, în ziua a douăzeci şi treia, are loc pomenirea sfântului mucenic Nicon şi a celor o sută nouăzeci şi nouă (199) de ucenici ai săi.

Ziua de 23 martie este consemnată în calendarul ortodox ca fiind de însemnătate pentru creștini. În luna martie, în ziua a douăzeci şi treia, are loc pomenirea sfântului mucenic Nicon şi a celor o sută nouăzeci şi nouă (199) de ucenici ai săi. Ce trebuie să știi despre acesta.

Sfântul Nicon s-a născut la Neapole dintr-un tata păgân şi o mamă creştină. A trăit în secolul al XIII lea şi a fost ofiţer român. În timpul unui război, ţinânâd seama de sfaturile mamei sale, Sfântul Nicon a făcut semnul Sfintei Cruci şi a rostit tare numele lui Hristos. În acel moment a simţit în el o putere neobişnuită cu ajutorul căreia a reuşit să-i alunge pe duşmani. După război, ajunge la Cizic, unde primeşte botezul din mâna Arhiereului Teodosie, episcopul locului. După ce devine creştin, se retrage într-o mănăstire unde se va dărui studiului şi ascezei. La trei ani de la botezul său a fost hirotonit preot şi apoi episcop.

CALENDAR ORTODOX, 23 martie. După moartea mamei sale, se retrage în Sicila, unde va predica Evanghelia. Sfântul Nicon reuşeşte să strângă în jurul său 199 de monahi. În acea vreme începe prigoana împotriva creştinilor.

Pilda Sfântului Nicon

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și Buna Vestire 2018. Ce să faci ca să ai noroc de dragoste și bani

Un nou ajutor de la PRIMĂRIE! Primeşti bani dacă eşti însărcinată sau nu poţi face copii... Vremea 23 martie. Prognoza meteo pentru vineri: ninsoare viscolită în toată țara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x