CALENDAR ORTODOX 20 MARTIE - Cum se face, de fapt, semnul crucii! GREȘEALA pe care o faci mereu

Cum se face corect semnul sfintei cruci!

CALENDAR ORTODOX 20 MARTIE. Mulți crendincioși își fac semnul crucii, dar nu în mod corect. În postul Paștelui 2018 este important să știm cum să ne rugăm.

CALENDAR ORTODOX 20 MARTIE. Semnul crucii are câteva reguli stabilite, după cum spunea și Vasile cel Mare: “Totul în Biserică este bun și se face după randuiala”.

Cum se face, de fapt, semnul crucii?
Se folosește mână dreaptă, unind degetele ei în felul următor: degetul mare, degetul arătător și degetul mijlociu sunt împreunate într-un singur punct, în timp ce inelarul și degetul mic sunt ținute în palmă.

CALENDAR ORTODOX 20 MARTIE -  Cum se face, de fapt, semnul crucii! GREȘEALA pe care o faci mereu

CALENDAR ORTODOX 20 MARTIE. Cele trei degete astfel împreunate se pun pe frunte – pentru a sfinți mintea -, apoi coboară pană la buric – pentru a sfinți simțurile -, de acolo, mână merge la umărul drept, iar apoi ea merge orizontal la umărul stâng – pentru a sfinți puterea trupului. În timp ce se face semnul Sfintei Cruci, se rostește “in numele Tatălui” (când mână e pe frunte), “si al Fiului” (când mână coboară la buric), “si al Sfântului Duh” (când mână se duce de la un umăr la celălalt), „Amin” (când mână o retragem de la umărul stâng). Cele trei degete împreunate simbolizează unitatea Sfantei și nedespărtitei Treimi. Celelalte două degete, strânse unul langă celălalt și ambele în podul palmei inchipuiesc cele două firi, omenească și dumnezeiască, unite în persoană Domnului nostru Iisus Hristos.

Pe cine nu ai voie să treci sub nicio formă într-un POMELNIC la slujba de DUMINICĂ! E păcatul vieții

Nu se spune „Amin” când mână este la umărul stâng, nu facem cruci mici strâmbe și rapide, de parcă am cântă la mandolină, n-o facem cu limbă în gură.

Semnul Sfintei Cruci are o putere foarte mare, de aceea trebuie făcut corect. Creștinii care din nepăsare își fac incorect și fără evlavie semnul Sfintei Cruci, îi fac pe diavoli să salte de bucurie.

sursă: ortodoxia.me.

Fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry va primi despăgubiri semnificative din cauza interviului Prințesei Diana. Ce i s-a întâmplat lui Tiggy Legge-Bourke
Tiggy Legge-Bourke, fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry, va primi...
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021. Balanțele trebuie să fie sincere cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021 aduce câteva schimbări în viața nativilor din zodia...
Parteneri
Budincă de tapioca cu lapte de cocos și piure de mango
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fin, elegant și răcoritor pentru a-i surprinde pe cei dragi, îți recomandăm rețeta de budincă de tapioca cu lapte de cocos și mango. Vei cuceri gustul celor dragi cu un desert exotic și foarte atractiv prin aspectul deosebit al perlelor de tapioca.
Catine.ro
Ultimele știri