Antena Căutare

Calendar ortodox octombrie. Când sunt cele mai mari pelerinaje din România

Calendar ortodox octombrie. Când sunt cele mai mari pelerinaje din România. Luna octombrie este marcată de două pelerinaje, la Sf. Cuv. Parascheva de la Iași și la Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, ale cărui moaște se află la Catedrala Patriarhală

Sfânta Cuvioasă Parascheva

a1.ro

Poporul român este un popor credincios care nu încetează să creadă în unitatea neamului și mereu speră la mai bine. Anual se organizează diferite pelerinaje în țară cu scopul de a-i ajuna pe creștinii români întru rugăciune. Cu ocazia diverselor sărbători și mari praznice, ei se adună în grupuri mari și pornesc spre mănăstiri pentru a săruta moaștele sfinților și a înălța rugăciuni.

Dupa ce pe 15 august și 8 septembrie creștinii au preaslăvit-o pe Sfânta Fecioara Maria și au organizat pelerinaje la multe mănăstiri ce poartă hramul Adormirea Maicii Domnului, astăzi ei se pregătesc să plece în pelerinaj la Iași, la Catedrala Mitropolitană. Acolo ei vor putea vedea moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Pariarhul Daniel spune că “Sfânta Parascheva este cea mai populară dintre toți sfinții ale căror moaște se află pe teritoriul României, dovada grăitoare în acest sens fiind mulțimea de pelerini care se închină moaștelor sale la Catedrala Mitropolitana din Iași. Mai mult, sute de biserici de parohie din România sunt închinate ei pentru a le ocroti. Marea evlavie a poporului dreptcredincios față de Sfânta Cuvioasă Parascheva se explică tocmai prin convingerea și constatarea că ea este mult folositoare, dăruind ajutor, prin rugăciunile ei, tinerilor și bătrânilor, fecioarelor și mamelor, bolnavilor și săracilor. Puterea ei vine din sfințenia și din bunătatea ei, adică din iubirea ei față de Dumnezeu și față de oameni”.

În afară de acest pelerinaj care urmează în curând, între 10-14 octombrie, există și alte pelerinaje la care creștinii pot participa până la sfârșitul anului calendaristic. Printre acestea se numără:

- Pelerinaj Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou (26 - 28 octombrie)

- Pelerinaj “Sfântul Nectarie și Sfântul Ioan Rusul” – Pelerinaj la Giurgiu cu traversare în Bulgaria (3 noiembrie 2018)

- Pelerinaj “Sfântul Mare Mucenic Mina” (10-11 noiembrie)

Prin urmare, creștinii care doresc să pornească în pelerinaj pentru a ruga pentru ei și cei dragi trebuie să se înscrie din timp pentru pelerinajale ce se organizează. Multe autocare vor pleca de Sfânta Paraschiva în drum spre Iași, ducându-I pe credincioși acolo pentru a fi cazați la mănăstire .

Sursă foto: a1.ro, ganduridinierusalim.com

Cine sunt românii care și-au pierdut viața în accidentul rutier produs în Turcia! Tânăra avea doar 32 de ani, iar soțul... Veste importantă pentru români! Când se dă drumul la căldură!...
Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate. Află explicațiile specialiștilor
Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate, spun experții. Însă ce...
Horoscopul zilei de 29 ianuarie 2023. Peștii au parte de câștiguri financiare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 ianuarie 2023 vine cu vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Metode sustenabile pentru a slăbi sănătos. Ce sfaturi îți recomandă dieteticienii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x