Antena Căutare

Calendar ortodox. Prima sărbătoare din luna octombrie. Cruce roșie în calendarul ortodox

Calendar ortodox octombrie 2018. Prima sarbatoare ortodoxa din luna octombrie. Cruce rosie in calendarul ortodox pe 1 octombrie.

Calendar ortodox octombrie 2018. Prima sărbătoare ortodoxă din luna octombrie. Cruce roșie în calendarul ortodox pe 1 octombrie.

Acoperământul Maicii Domnului, prima sărbătoare din octombrie

Acoperamantul Maicii Domnului este sărbătoarea rânduită de Biserica în amintirea arătării Maicii Domnului în biserica din Vlaherne. Pe 1 octombrie 911, se făcea priveghere în această biserica, pentru salvarea cetății care era asediată. La ora patru dimineață, Maică Domnului s-a arătat înaintea poporului, stand în văzduh și rugându-se cu lacrimi. Sfântul Acoperământ era ținut în mâini deasupra capetelor credincioșilor. În jurul ei se aflau apostolii, sfinții și mucenicii.

Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos a zis către ucenicul sau iubit, Epifanie: "O vezi, frate, pe Împărăteasa și Doamna tuturor cum se roagă pentru întreagă lume?" Iar Epifanie a zis: "O văd, Părinte, și mă minunez!".

Acesta este evenimentul pe care îl prazanuieste Biserica pe 1 octombrie, spre a ne aminti că prin nevoință și rugăciune, putem primi și noi, în greutățile vieții noastre, neincetatul ajutor al Maicii Domnului.

Calendar ortodox - tropar 1 octombrie

Astăzi, poporul cel binecredincios, luminat prăznuim, umbriţi fiind prin venirea ta, Maica lui Dumnezeu şi căutând către Preacinstită Icoana ta, cu umilinţă grăim: acoperă-ne pe noi cu Cinstitul tău Acoperământ şi ne scapă de tot răul, rugând pe Fiul tău, Hristos Dumnezeul nostru, să mântuiască sufletele noastre.

Sursă: crestinortodox.ro

Veste IMPORTANTĂ pentru studenții la Politehnica! Demersurile vor începe în acest an... Accidentul CUMPLIT din Vrancea, filmat de șoferul din spate!  Doi părinți și unul dintre copilași au murit pe loc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x