Antena Căutare

Înălțarea Sfintei Cruci, 14 septembrie. De ce ne închinăm?

Astazi, 14 septembrie, crestinii ortodocsi praznuiesc Inaltarea Sfintei Cruci, unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale crestinatatii. Dar ce semnificatie are semnul crucii atunci cand ne inchinam?

Astăzi, 14 septembrie, creștinii ortodocși prăznuiesc Înălțarea Sfintei Cruci, unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale creștinătății. Dar ce semnificație are semnul crucii atunci când ne închinăm?

Ziua de 14 Septembrie, amintește aducerea Sfintei Cruci la Ierusalim, după ce fusese răpită de Hosroe, împăratul perșilor, în veacul VII. Este dezlegare la vin și untdelemn. Deoarece este o zi însemnată cu cruce roșie, preoții atrag atenția asupra semnifcației. Potrivit rânduielilor creștine, când suntem în sărbătoare de cruce roșie, este intrezis să lucrăm, dacă nu avem obligaţia de a o face. Sarcinile de peste zi vor fi înlocuite cu mersul la biserică, post și rugăciune.

De ce ne închinăm?

Articolul continuă după reclamă

Ce semnificaţie are sfântul semn al crucii pe care îl facem în fiecare zi? Explicaţia vine de la părintele Eugen Tănăsescu. “Ortodocşii obişnuiesc să se însemneze cu semnul Sf. Cruci în anumite momente: când intră, ies sau trec pe lângă biserică, când se roagă acasă sau la slujbele Bisericii, când cinstesc icoane şi moaşte, când stau la masă sau în alte momente semnificative. Ori de câte ori ne însemnăm cu semnul Sf. Cruci se cheamă că facem o închinăciune, în chip văzut. Gestul este însă doar exteriorizarea simbolică a închinării interioare, “în Duh şi în Adevăr”, după cum spune Hristos.”

Scene cumplite au fost surprinse de o cameră de supraveghere pe calea ferată, în localitatea Valu lui Traian: Un bărbat ... Horoscop septembrie. Cum ne afectează luna în Săgetător și Scorpion? Află cum să gestionezi situațiile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog Sambata, 08.06.2024, 15:30
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x