Antena Căutare

Calendra ortodox. Procesiune ortodoxă în ajunul sărbătorii Sfintei Parascheva de la Iași

Calendra ortodox. Procesiune ortodoxa in ajunul sarbatorii Sfintei Parascheva de la Iasi. Pe 13 octombrie 2018, va avea loc o procesiune in jurul catedralei. Anuntul a fost facut de Parintele Patriarh Daniel.

Calendra ortodox. Procesiune ortodoxă în ajunul sărbătorii Sfintei Parascheva de la Iași. Pe 13 octombrie 2018, va avea loc o procesiune în jurul catedralei. Anunțul a fost făcut de Părintele Patriarh Daniel.

Sfânta Parascheva este cosiderată una dintre cele mai importante sfinte din tradiția creștin-ortodoxă. Pelerinajul la moaștele Sf Parascheva de la Iași este unul dintre cele mai mari din România. Aceasta s-a născut la începutul secolului al XI-lea, în satul Epivat, nu departe de Constantinopol, din părinți bogați și binecredinciosi. La vârstă de zece ani, auzind în biserica cuvintele: "Oricine voiește să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea să și să-Mi urmeze Mie"(Marcu 8, 34), răspunde imediat strigătului dumnezeiesc: „își schimbă hainele cu îmbrăcămintea unui cerșetor”.

Calendar ortodox. Tot cetrebuie să știi despre moaștele Sfintei Parascheva de la Iași​

Calendar ortodox. Moaștele Sfintei Parascheva

Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva se află în Catedrala Mitropolitană din Iași. Epivata este numele localității unde s-a născut Sfânta Cuvioasă Parascheva. Deși, într-o lucrarea apărută la Moscova, în anul 1861, unii cercetători susțîn că localitatea Epivat este de fapt numele vechii localități "Drastor", din Dobrogea, acest lucru nu poate fi întărit încă pe nici o mărturie istorică autentică.

Procesiune la Patriarhie în ajunul sărbătorii Sfintei Parascheva de la Iași

Părintele Patriarh Daniel a anunţat că în ajunul sărbătorii Sfintei Parascheva, la Patriarhie, va fi organizată o procesiune în jurul catedralei cu veşmântul sfintei aflat în Paraclisul istoric al Reşedinţei Patriarhale.

Veşmântul a fost adus de la Iaşi şi a acoperit o vreme îndelungată moaştele Sfintei Parascheva.

Programul liturgic din data de 13 octombrie va începe la ora 16:00 cu slujba Privegherii, după care va avea loc procesiunea.

„Avem această ocazie să arătăm evlavia noastră şi să ne rugăm Sfintei Parascheva să ne ajute”, a spus Preafericirea Sa.

Anunţul a fost făcut la finalul Sfintei Liturghii oficiate duminică, 7 octombrie 2018, în Catedrala Patriarhală.

Sursa: crestinortodox.ro

Urmează o catastrofă climatică?! Avertisment sumbru făcut în urmă cu puțin timp: ”Se vor semnala inundații, secetă și că... Răsturnare de situație în cazul tinerilor prăbușiți pe străzile din Câmpia Turzii, despre care s-a spus că ar fi luat dr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x