Antena Căutare

CAMERA ASCUNSA. Avortul, o afacere profitabila pentru cabinetele medicale: O viata curmata, 500 de lei

In Romania, o minora scapa de o sarcina nedorita cat ai spune… pastila. Medicamentul poate fi luat fara probleme de pe internet sau de la cabinetele private. Fara stirea parintilor. Specialistii spun, insa, ca aceasta metoda este foarte periculoasa. Pacientele risca sa nu mai ramana insarcinate sau chiar sa isi piarda viata. Totul pentru 500 de lei.

In Romania, legal, minorii nu au acces la nicio interventie medicala fara acordul parintilor. Teoretic. Practic, la cabinetele private, banii sunt mai presus de lege. Problema - o sarcina nedorita - se rezolva cu aproximativ 500 de lei. Sunt bani pentru medicamentul care provoaca avortul si o ecografie.

Metoda e autorizata de Ministerul Sanatatii, dar numai in anumite conditii. Mai exact, pastila poate fi administrata exclusiv in spitale, sub atenta supraveghere medicala si numai pentru anumite paciente. Medicamentul care provoaca avortul nu se poate vinde in farmacii. In schimb, il gasesti usor pe internet. O singura pastila costa 200 de lei.

Tratamentul are mai multe etape. Prima pastila impiedica dezvoltarea embrionului si ar trebui sa se administreaze in cabinetul medicului. A doua sau a treia zi, pacienta isi administreaza un alt medicament, care determina contractarea uterului si eliminarea sarcinii.

“Aceste medicamente le folosim doar pentru avorturile terapeutice la feti malformati si doar sub supraveghere medicala. Poate sa apara endometrita, adica infectia uterina, cu miometrita si pana la pierderea uterului sau hipertonie uterina, pana la ruptura uterina cu soc hemoragic si pana la pierderea vietii”, explica specialistii.

Starile de voma, durerile de cap, crampele abdominale, sangerarile si febra sunt doar cateva dintre efectele secundare ale medicamentului. Motiv pentru care medicii romani considera ca riscurile sunt mai mari decat beneficiile.

Pastila-minune a fost inventata de francezi si a fost pusa pe piata dupa ce studiile efectuate in mai multe tari europene i-au demonstrat eficacitatea. La noi, pilula a primit avizul Agentiei Nationale a Medicamentului cu conditia sa nu fie vanduta la liber in farmacii, ci folosita doar in spitale.

foto: Hepta.ro

Circul "Privatizarea Oltchim" continua! Dan Diaconescu a aratat sacii cu bani... Noul an universitar 2012 - 2013 a luat startul in cele 56 de universitati de stat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x