Antena Căutare

Dragobetele 2019. Tot ce trebuie să știi despre această sărbătoare

Când este Dragobetele 2019. Tot ce trebuie să știi despre această sărbătoare. Află din articolul a1.ro, când este Dragobetele 2019 și multe curiozități despre Ziua Îndrăgostiților la români

Dragobetele 2019. Tot ce trebuie să știi despre această sărbătoare
Dragobete 2019 | alba24.ro

Când este Dragobetele 2019. Tot ce trebuie să știi despre această sărbătoare. Află din articolul a1.ro, când este Dragobetele 2019 și multe curiozități despre Ziua Îndrăgostiților la români

În fiecare an, pe 24 februarie, românii sărbătoresc Dragobete, sărbătoarea iubirii în România. Anul acesta, această sărbătoare a dragostei pică duminica. Iată care este semnificația acestei zile care a devenit atât de importantă pentru toate cuplurile, fiind o sărbătoare ce se păstrează din moși strămoși.

Dragobetele este reprezentat ca un tânăr chipeș și extrem de iubăreț care seduce fetele, de acolo și celebra zicală: ”Dragobetele sărută fetele!”.
Tradiția spune că, pe data de 24 februarie trebuie să sărutăm sau să atingem o persoană de sex opus pentru a avea noroc în dragoste tot anul. Dacă nu vei urma datina de Dragobete 2019, credințele populare spun că vei rămâne singur și nu îți vei întâlni jumătatea până la Dragobetele următor.

Semnificația zilei de Dragobete

Fiul Babei Dochia, Dragobetele este echivalentul Sfântului Valentin şi simbolizează sărbătoarea dragostei în tradiţiile româneşti. Sărbătorit pe 24 februarie sau 1 martie, Dragobetele reprezintă un obicei românesc care marchează începutul primăverii.

În mediul rural, Dragobetele se sărbătorea prin logodne simbolice şi prin jocuri de iubire. În mediul urban aceste tradiţii sunt inexistente, Dragobetele fiind umbrit de Valentine’s Day, o sărbătoare de împrumut occidental.

Anumite zone rurale care cred în obiceiurile româneşti şi în simbolul sărbătorii de Dragobete. Astfel, sărbătoarea iubirii sau ziua îndrăgostiţilor la români era văzută ca fiind una de bun augur, deoarece se credea că aduce gospodarilor un an mai îmbelşugat, linişte, noroc în dragoste şi prosperitate. Modul de a sărbători Dragobetele este diferit de la o regiune a ţării la alta: petreceri în aer liber, dansuri, jocuri, discuţii în jurul focului, săruturi, logodne simbolice etc.

Dragobete e sărbătoarea bunei dispoziții şi a iubirii în grai românesc! Împarte bucuria iubirii cu perechea ta.

Sursă foto: alba24.ro

Accident spectaculos la Arad! O maşină a căzut de pe un pod şi s-a răsturnat în apropierea unei căi ferate - Video... O mamă și-a tuns fiica la zero și a publicat imaginile pe internet! Fetița plângea și o implora, dar mama nu s-a lăsat i...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x