Căutare Live

Când nu se fac nunți în 2022. Datele când nu se oficiază cununii în Biserică

În ultimii doi ani, foarte mulți îndrăgostiți și-au amânat nunțile cu speranța că vor reuși să aibă o petrecere așa cum își doresc alături de cei dragi. Dacă vă numărați printre ei și încercați să alegeți data, iată care sunt zilele când nu se fac nunți în 2022.

În ultimii doi ani, foarte mulți îndrăgostiți și-au amânat nunțile cu speranța că vor reuși să aibă o petrecere așa cum își doresc alături de cei dragi. Dacă vă numărați printre ei și încercați să alegeți data, iată care sunt zilele când nu se fac nunți în 2022

Shutterstock.com

Foarte multe cupluri plănuiesc să-și unească destinele în anul 2022 și, cum organizarea unei nunți este o sarcină dificilă, am pregătit o listă cu toate datele când nu se fac nunți în Biserică în acest an.

Dincolo de toate zilele de post, adică toate miercurile și vinerile, există mai multe posturi în care nu se fac cununii religioase. În rândurile următoare le veți putea vedea pe toate. Primul începe pe 28 februarie și se termină pe 1 mai.

Și în vară există multe zile când nu se fac nunți, însă din 29 august până pe 15 noiembrie 2022 este o perioadă în care nu există posturi importante care să interzică cununiile.

Citește și: Câți bani ia Adrian Minune pentru a cânta la o nuntă. Cât trebuie să scoți din buzunar pentru a-l avea pe manelist la eveniment

Când nu se fac nunți în 2022

În 2022, nu se fac nunți în zilele de post, respectiv miercuri și vineri, dar nici în posturile importante. Astfel, de luni după Lăsatului secului de carne pentru Postul Sfintelor Paști până la Duminica Sf. Apostol Toma (28 februarie – 1 mai) nu se vor face cununii religioase în Biserică.

Până pe 20 iunie, trebuie respectate doar zilele de miercuri și vineri și 1-2 iunie și 11 – 13 iunie 2021, astfel că se pot face nunți. La această dată începe Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, care se va încheia pe 28 iunie.

Urmează Postul Adormirii Maicii Domnului (1 – 14 august), Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul (29 august). Nici în postul Nașterii Domnului (15 noiembrie – 24 decembrie) și în Ajunul și zilele Praznicelor Împărătești nu se fac nunți. Aceste date sunt: 1 – 2 februarie, 1-2 iunie și 11 – 13 iunie, 15 august, 13 – 14 septembrie și perioada de la Crăciun până la Bobotează (25 decembrie – 6 ianuarie).

Citește și: Malala Yousafzai s-a căsătorit la 24 de ani. Cum a arătat în ziua nunții cea mai tânără laureată a Premiului Nobel pentru Pace

De ce nu se fac nunți în Post și luna mai

O superstiție spune că nu este bine să faci nunți în luna mai. Conform zvonurilor, aceste căsătorii se se desfac sau se destramă rapid.

Cu toate acestea, preoții susțin că nu există niciun motiv întemeiat, astfel că slujba nu este interzisă în această perioadă.

Citește și
colaj de footgrafii cu raed arafat si vaccin
Deciziile oficiale: Ce măsuri sunt aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă. Fără mască în spații deschise, liber la petreceri
Deciziile oficiale: Ce măsuri sunt aplicate în perioada sărbătorilor de iarnă. Fără mască în spații deschise, liber la petreceri
Colaj cu Sânziana Buruiană, îmbrăcată în roz
Sânziana Buruiană s-a mutat din țară și a ajuns să aibă un job cu un salariu impresionant. "Lucrez o oră pe zi"
Sânziana Buruiană s-a mutat din țară și a ajuns să aibă un job cu un salariu impresionant. "Lucrez o oră pe zi"
colaj de fotografii cu liviu varciu cu masca la spital si acasă
Liviu Vârciu a aflat de la ce i s-a tras răceala care l-a dus la spital. Ce s-a văzut pe RMN. Diagnosticul primit
Liviu Vârciu a aflat de la ce i s-a tras răceala care l-a dus la spital. Ce s-a văzut pe RMN. Diagnosticul primit
Mai multe articole

Totuși, ei sunt stricți și susțin că nunțile în timpul Postului sunt clar interzise. Există două motive clare și primul este că perioada postului se referă la postire sufletească și la cea trupească, iar cea din urmă nu are legătură doar cu abținerea de la anumite alimente ci și cu abstinența conjugală.

Citește și: Cum a arătat Elwira la nunta cu Mihai Petre. Imagini inedite cu concurenții de la Asia Express

Însă nu aceasta este problema ci nesocotirea Sfintei Împărtășanii. Al doilea motiv este că slujba Tainei Nunții este urmată de petreceri zgomotoase.

În cartea Soț ideal, soție ideală, și Părintele Nicolae Tănase a explicat de ce nu se fac nunți în post.

”Pentru că nunta este bucurie şi trebuie însoţită şi de o masă. Iar în posturi nu se mănâncă de dulce, dar nu numai pentru asta. Pentru că am putea să facem o nuntă cu mâncare de post, dar asta nu-i permis. Pentru că bucuria nunţii nu poate să umbrească tristeţea postului. Şi mai este ceva. Am zis că nunţile nu se fac sâmbăta. Mai înainte nu se făceau nici duminica, se făceau numai marţea şi joia. Lunea, miercurea, vinerea post, sâmbăta pentru morţi, duminica este Ziua Învierii, şi deci nu puteai să vii cu bucuria ta peste bucuria Învierii. Acum unii preoţi, la presiunea credincioşilor, mai cedează (n.r. și fac și duminica).”, spune Părintele Nicolae Tănase în Soț ideal, soție ideală.

Felicitări de Sfântul Andrei 2021 cu mesaje ”La mulți ani” de trimis prin SMS, WhatsApp sau Facebook pe 30 noiembrie... Ştefan Bănică, Nea Mărin sau Ramona Olaru sunt doar câţiva dintre cei care îşi vor lua la roast colegii, chiar de ziua A...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri