În perioada sărbătorilor de iarnă există multe obiceiuri care au fost păstrate din moși-strămoși, iar printre cele mai frumoase regăsim: împodobirea bradului și a casei, vizitarea oamenilor pentru a-i colinda, gătirea unor preparate specifice, oferirea cadourilor în semn de mulțumire și apreciere, tăierea porcului, umblatul cu un costum de capră și cântatul specific, dar și multe altele.
Împodobirea bradului de crăciun este un obicei important și îndrăgit de către toți oamenii, care s-a păstrat de-a lungul timpului cu mare bucurie în suflet. Atât cei mici, cât și adulții împodobesc bradul cu fericire și cu nostalgie și se bucură de Nașterea Domnului.
De cele mai multe ori, doamnele și copiii se regăsesc în dorința de a împodobi casa cât mai frumos și mai festiv. Modalitățile de împodobire diferă de la stil la stil, însă specialiștii au dezvăluiut câteva secrete pentru ca totul să fie la perfecție.
Citește și: Cât a ajuns să coste un brad artificial anul acesta. Prețurile la care clienții se uită cu ochii mari
Locul perfect pentru așezarea bradului
Deși majoritatea persoanelor se gândesc la strategii pentru așezarea globulețelor, bastenașelor și betelei în brad, aceștia uită un aspect foarte esențial. Experții au dezvăluit faptul că unul dintre cele mai importante lucruri este ca bradul să fie așezat într-un loc specific în casă pentru o armonie și atmosferă cât mai plăcută.
Majoritatea persoanelor aleg, de obicei, să plaseze bradul în fața unui geam pentru ca acesta să fie văzut frumos atât din exteriorul locuinței, cât și din interior. Cu toate acestea, experții menționează faptul că un brad natural ar putea să se usuce mult mai repede stând direct în lumină, iar de aceaa, acest loc nu este unul tocmai potrivit.
Emily Simmons, director de creație la Ruggable, spune că este de evitat ca bradul să fie amplasat în fața geamului și a căldurii, fiind o greșeală foarte comună de fapt.
„Mulți oameni care se pregătesc să-și pună decorațiunile de Crăciun, vor dori probabil ca locul pentru bradul lor de Crăciun să fie un geam care să arate cât mai mult ce se află în interior”
„(...) deși un pom de Crăciun natural are nevoie de lumină solară, prea multă lumină directă a soarelui poate usca bradul și poate bloca lumina naturală care intră în camera ta atunci când este plasat direct în fața ferestrei, ceea ce poate face camera ta să fie mai întunecată și mai rece” spune Emily Simmons.
Citește și: Târguri de Crăciun în 2023. Orașele din România se îmbracă de sărbătoare
Experta dezvăluie câteva secrete prin care oamenii se pot bucura la maxim de o amenajare cât mai corectă și eficientă atunci când vine de împodobirea casei de Crăciun.
„Întotdeauna ți-aș sugera să așezi bradul tău natural de Crăciun în lateralul ferestrei sau mai aproape de o fereastră care nu este orientată spre sud. Astfel, bradul tău va primi în continuare lumina de care are nevoie, dar fără a ajunge direct pe el. Lumina naturală va putea să aducă și strălucire asupra decorului bradului, adăugând sentimentului de sărbătoare din casa ta!”
Citește și: Când se aprind luminițele de Crăciun în 2023 în București și în țară
Totodată, este recomandat ca în această perioadă bradul să fie amplasat într-un loc central al casei. De obicei, acest loc, în multe case ale oamenilor este reprezentat de locul televizorului. În cazul în care există disponibilitatea de a face mutări, cel mai bun loc este acela care atrage cele mai multe priviri.
Un alt loc potrivit pentru amplasarea bradului este un colț al unei camere în care vă petreceți cel mai mult timp. Este important ca acel colț să fie cât mai liber și aerisit și să permită ca bradul să ocupe tot spațiul necesar fără a fi înghesuit de mobilier.
Greva anunțată de CFR Infrastructură este suspendată pentru un moment. Când ar putea avea loc protestele... Drumuri din mai multe zone din țară sunt închise și blocate. Pe unde nu se poate circula din cauza zăpezii și a viscolul...