Antena Căutare

Târguri de Crăciun în 2023. Orașele din România se îmbracă de sărbătoare

În doar câteva zile se vor deschide târgurile de Crăciun în toată România. Timp de aproape două luni, turiștii autohtoni și străini se pot bucura de atmosfera de sărbătoare din marile orașe ale țării.

colaj târg de Crăciun de la Brașov, Sibiu, Craiova, cu lumini, brazi, carusel și căsuțe frumos decorate Galerie
Pregătirile pentru deschiderea târgurilor de Crăciun sunt pe ultima sută de metri | Shutterstock

Pregătirile pentru deschiderea târgurilor de Crăciun sunt pe ultima sută de metri. În curând, în București, dar și în alte orașe din țară se vor deschide porțile târgurilor de Crăciun într-o atmosferă de sărbătoare și voie bună.

Când se deschid târgurile de Crăciun din România în 2023

Potrivit unei surse, atât capitala, cât și alte orașe mari din țară vor găzdui la finalul lui 2023 târguri de Crăciun ca în povești. Atmosfera de sărbătoare, mici artizani, mirosurile și bunătățurile culinare își așteaptă vizitatorii.

Citește și: Când se aprind luminițele de Crăciun în 2023 în București și în țară

București

Capitala va găzdui în acest an trei târguri de Crăciun, iar, potrivit unei surse, intrarea este gratuită.

Vezi mai multe ştiri Timişoara în secţiunea de pe observatornews.ro

Primul târg de Crăciun se va deschide pe 29 noiembrie, în Parcul Drumul Taberei. De acolo nu vor lipsi nici casa lui Moș Crăciun, nici patinoarul sau caruselul. Vizitatorii se pot bucura de atmosfera de sărbătoare până pe 27 decembrie.

Al doilea târg de Crăciun se ve deschide pe 30 noiembrie în Piața Constituției. Acesta va ține până pe data de 26 decembrie.

Iar cel de-al treilea târg, Orașul lui Moș Crăciun, se va deschide în Parcul IOR, pe data de 1 decembrie.

Citește și: Lăsatul Secului pentru postul Crăciunului se apropie! Când este și ce trebuie să faci în ziua cea mare

Craiova

Târgul de Crăciun din Craiova de anul trecut a fost pe locul 3 în Topul Târgurilor de Crăciun din Europa. De asemenea, acesta a fost și cel mai frumos târg din România. Pregătirile au început încă din luna mai. În acest an tematica acestuia va fi Crăiasa Zăpezii. Își va deschide porțile pe 17 noiembrie și le va închide după Anul Nou, mai exact 2 ianuarie.

Acesta se va desfășura în patru piețe: Mihai Viteazu, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare.

Citește și: Ce decizie a luat Tudor Gheorghe înaintea concertelor de Crăciun: „Nu pot urca pe scenă așa”. De ce crede că va fi înjurat

Sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu s-a deschis pentru prima dată în iarna lui 2007. Vizitatorii sunt așteptați în acest an începând cu 17 noiembrie. Acesta își va închide porțile pe 2 ianuarie.

Citește și: Ștefan Bănică anunță un concert aniversar de Crăciun, la 20 de ani de excelență. Când și unde va avea loc evenimentul din acest an

Brașov

Târgul de Crăciun din Brașov se va deschide pe 30 noiembrie, odată cu aprinderea iluminatului festiv în oraș. Acesta își va închide porțile pe 7 ianuarie.

Citește și: Când trebuie să despodobești bradul de Crăciun. Se spune că vei avea ghinion dacă depășești această dată

Timișoara

Târgul de Crăciun din Timișoara ajunge în acest an la ediția a XVI-a. Evenimntul, devenit deja tradiție, va avea loc începând cu 26 noiembrie și se va încheia pe 7 ianuarie.

Atât românii, cât și turiștii străini sunt așteptați să treacă pragul cât mai multor astfel de târguri, în care s-a pus suflet, energie și bani. Atmosfera de sărbătoare îi va încânta de la mic la mare. Pe lângă mâncare, băutură și voie bună, vizitatorii vor avea parte de muzică și activități în aer liber. Nici Moș Crăciun nu va lipsi.

Citește și: Ce a putut să facă o soacră nepoatei sale, chiar în preajma Crăciunului. Cum s-a răzbunat ginerele

Dacă România încă se pregătește pentru sărbători, unele țări europene au luat deja startul. Târgul de la Viena și-a deschis porțile încă de sâmbătă, iar cel din Budapesta o va face pe 18 noiembrie.

Ce arată analizele Sarei Melinda Moiș. Fata de 13 ani a fost găsită în casa unui bărbat din Sighet... O mamă a comandat un tort în formă de minion pentru fiul ei, însă ceea ce a primit a dezgustat-o. Cum a arătat, de fapt,...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x