Restaurantele se pot redeschide, cu o condiție. Autoritățile, anunț de ultim moment: „Vom merge cu relaxări, dacă ni se va permite”

Ministrul Sănății a făcut, vineri, declarații noi cu privire la redeschiderea restaurantelor.

Restaurantele se pot redeschide, cu o condiție. Autoritățile, anunț de ultim moment

Nelu Tătaru a declarat că, dacă evoluția pandemiei va permite, autoritățile vor redeschide restaurantele.

„Evaluăm fiecare creştere pe zi, pe săptămână, luând în calcul acea incubaţie de 14 zile. În măsura în care această evoluţie ne va permite, vom merge cu relaxări inclusiv la restaurante. Dacă evoluţia pandemiei nu permite, relaxările nu vor avea loc”, a declarat Nelu Tătaru.

Previziunea sumbră a lui Raed Arafat. Efectul exploziei numărului de infectări este devastator: „Nu vor putea fi salvați”

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, vineri după-amiază, alte 420 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. De asemenea, 21 de persoane au murit în ultimele 24 de ore.

„Suntem la trei săptămâni în care Guvernul, Ministerul Sănătăţii, şi-au asumat această creştere, în condiţiile în care am făcut trei măsuri de relaxare şi am avut şi trei weekenduri prelungite. Suntem la trei săptămâni în care o parte din cei care şi-au dat acordul pentru deschiderea unor agenţi economici sau relaxarea unor măsuri au respectat măsurile de protecţie”, a mai spus Tătaru.

Restaurantele, redeschise în „câteva zile”

Potrivit Antena 3, președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România a declarat, joi, că premierul Ludovic Orban va permite redeschiderea restaurantelor.

„În urma solicitărilor HORA şi a celorlalte asociaţii din industrie, Guvernul României a organizat astăzi o întâlnire în care s-a decis constituirea unei comisii alcătuite din reprezentanţi de la Ministerul Economiei, în speţă domnul Răzvan Pîrjol (coordonatorul Direcţiei Turism din Ministerul Economiei, n.r.), de la Ministerul Sănătăţii şi de la ANSVSA, împreună cu reprezentanţi ai patronatului din industrie, urmând ca în zilele următoare, vineri-sâmbătă, să alcătuim un set de reguli care trebuie respectate de jucătorii din industrie, iar în perioada imediat următoare premierul să implementeze aceste reguli - vorbim în speţă despre redeschiderea restaurantelor.

„Izolarea trebuie să continue. Avem în continuare focare” - Nelu Tătaru, informații de ultim moment: Guvernul se pregătește să dea lege!

Este un apel al premierului la responsabilitate şi împreună cu industria se doreşte alcătuirea acestui set de reguli. Noi avem deja un set de reguli pe care împreună cu cei trei reprezentanţi ai Guvernului îl vom mai analiza încă o dată şi sperăm ca în perioada imediat următoare - cred că e o chestiune de zile - premierul să permită redeschiderea restaurantelor. Nu s-a pronunţat un orizont de timp”, a afirmat Daniel Mischie, la Digi 24.

Parteneri
Cele mai simpatice nume pentru câini. Cum îți poți numi patrupedul
Ai adoptat recent un patruped și cauți nume pentru câini? Noul membru al familiei are nevoie de o denumire care să se potrivească nu doar cu personalitatea lui, dar care să fie și ușor de pronunțat de toată lumea din casa ta. 
Catine.ro
Ultimele știri