„Izolarea trebuie să rămână. Avem în continuare focare” - Nelu Tătaru, informații de ultim moment: Guvernul se pregătește să dea lege!

Autoritățile reacționează ferm în contextul creșterii uriașe a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Ne-am putea întoarce la izolare la domiciliu și carantină!

„Izolarea trebuie să continue. Avem în continuare focare” - Nelu Tătaru, informații de ultim moment: Guvernul se pregătește să dea lege!

Inquam Photos / Octav Ganea

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat, vineri, că România se îndreaptă spre o rată de transmitere a COVID-19 de 1,4, precizând că avem în continuare focare.

Ministrul a anunțat că Guvernul pregăteşte un proiect de lege pentru a se conforma recomandărilor Curtii Constituţionale.

„Dacă am recomandat şi recomandăm în continuare păstrarea unor reguli, am văzut că se respectă din ce în ce mai greu. Avem un început de transferuri de pacienţi în Terapii Intensive, avem un număr scăzut de locuri pentru pacienţi la Terapie Intensivă”, a spus Nelu Tătaru.

Ultimă oră! Nelu Tătaru a făcut anunțul oficial despre starea de urgență. Dacă numărul de cazuri crește, se va lua o decizie drastică

Guvernul pregătește un un proiect legislativ cu privire la izolare la domiciliu și carantină

„Referitor la deciziile CCR şi motivarea în care se specifică că necesită nişte clarificări, ţin să precizăm că lucrăm la un proiect şi avem nevoie de implicare activă.

Tot ce ţine de carantină rămâne în continuare ca recomandări. Interpretarea particulară sau personală a acestor decizii poate duce la efecte nedorite.

Izolarea trebuie să continue, iar recomandările pe care le-am făcut pentru toţi pacienţii cu simptome uşoare, să rămână de bază izolarea timp de 14 zile, e măsura care a dus la rezultatele pe care le-am avut.

Vacanțele românilor, la control! Autoritățile anunță operațiuni ample, pe litoral și Valea Prahovei. Ce sancțiuni se vor da

Acea izolare pe care am păstrat-o şi noi, rămâne de bază. (...)

Ne pregătim pentru un proiect legislativ care să definească boală transmisibilă, tratament, carantină, izolare. Reglementările care nu sunt conforme, suntem în măsură să le putem reaşeza legislativ, dar avem nevoie de colaborarea dumneavoastră tocmai pentru a putea gestiona acest moment. Avem în continuare focare care se nasc, dincolo de cele pe care le ştiam, cele vechi. Ţine doar de noi în respectarea acestor reguli”, a precizat ministrul.

Culoarea pe care Kate Middleton și Meghan Markle nu o poartă. Ce nuanță evită Ducesele
Kate Middleton și Meghan Markle au amândouă garderobe vaste, dar e posibil ca acestea să nu...
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021. Gemenii trebuie să experimenteze. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021 spune că a venit ziua în care Gemenii trebuie să...
Parteneri
Copiii lui Kate Middleton moștenesc una dintre pasiunile tatălui lor, Prințul William. Ce a dezvăluit Ducesa de Cambridge
Copiii lui Kate Middleton par să moștenească una dintre cele mai mari pasiuni ale tatălui lor, Prințul William, și ale unchiului, Prințul Harry. Recent, Ducesa de Cambridge a vorbit despre preferințele micuților.
Catine.ro
Ultimele știri