- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ce cuprinde planul de redeschidere a restaurantelor?
"Asocieția proprietarilor de restaurante din România aufăcut o propunere către reprezentanții Guvernului prin care propune trei pași pentru deschiderea restaurantelor cu principalul pe terase. În prima fază dorim ca pe data de 15 mai să se poată redeschide. Pentru această primă perioadă ne propunem o distanțare socială, măsuri de securitate sanitară în locații, precum și o rearanjare în locații", spune presedintele patronatului Horeca, domnul Mischie.
"Pasul doi vrem să fie legat de interiorul restaurantelor. Practic să fie redeschise terasele în întregime și restaurantele, tot cu respectarea anumitor condiții stricte în principal având prioritate regulile sanitare", continuă acesta.
Care vor fi măsurile impuse în restaurantele din Centrul Capitalei?
"Dorim în acest sens ca fiecare locație să fie dotată cu sisteme de detectare a temperaturii angajaților și clienților. Asta înseamnă că practic, la intrarea în fiecare locație clientul va fi monitorizat din punct de vedere al temperaturii. Dacă temperatura clientului este incorectă, practic, în acel moment nu i se va permite accesul în locația respectivă", spune presedintele patronatului Horeca.
"Dorim ca purtarea măștilor până clientul respectiv se așază la masă să fie purtată obligatoriu, inclusiv cei care circulă în interiorul locației, angajați sau clienți vor fi obligați să poarte mască. Totodată, obiectele din restaurant, începând cu mesele, vpor fi sanitarizate conform condițiilor impuse de Direcția de Sănătate Publică", spune presedintele patronatului Horeca, domnul Mischie