Antena Căutare

Important! Cum și când trebuie să purtăm măștile de protecție? Cât de des trebuie schimbate? Informații complete, de la specialiști

Adrian Marinescu, medic la Institutul Matei Balș, a explicat, pas cu pas, cum trebuie purtate măștile și cât de des trebuie să le schimbăm, dacă vrem să ne protejăm corect de infecția cu noul coronavirus.

„Cu siguranță dacă nu o purtăm corect, mai bine nu o purtăm deloc. Ea este o barieră care ar trebui să îmi acopere nasul și gura în aceeași măsără.

De aceea, ar trebui să fie cu partea colorată în exterior și este important, ca să se muleze la nivelul feței, există marginea de sus, care e făcută special pentru a mula piramida nazală, în așa fel încât să fie cât mai etanș la nivelul feței”, a explicat medicul Adrian Marinescu, la Antena 3.

Citește și:

Un cartier întreg, în carantină! Cum a reușit un buzoian să bage în izolare peste 2.000 de oameni: „Este prima oară, de la începutul pandemiei, când s-a întâmplat așa ceva”

Cât de des trebuie purtată masca?

„Mai trebuie spus că masca o voi folosi când am nevoie de ea. Dacă merg singur în mașină, dacă merg singur pe stradă, nu am de ce să o folosesc pentru că își pierde destul de repede calitățile și atunci o voi folosi în spațiile închise, când merg în market, în farmacie, sau poate la birou, atunci când vin în contact cu alte persoane.”

Citește și:

Cum alegem masca de protectie respiratorie impotriva virusilor: ffp3, ffp2, reutilizabila

Cât timp trebuie purtată masca de protecție împotriva COVID-19?

„O mască va fi folosită pentru un număr de ore, într-o anumită zi, ea va fi aruncată și voi folosi pe urmă altă mască. Masca trebuie să nu fie umezită. Dacă ajunge să fie umezită, nu își mai păstrează calitățile. Fiecare își poate da seama”, a precizat medicul.

Când se redeschid terasele din Capitală și care vor fi condițiile de intrare: "Dacă ai temperatură mare sau nu porț... Mărturisirile cutremurătoare ale unei românce din Italia infectată cu COVID-19: ”Medicii mi-au rătăcit testele. Lumea în...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x