Live acum
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

100.000.000 de doze de vaccin pentru COVID-19, fabricate în următoarele luni! Când vor fi gata de administrat

Fizicianul și imunologul american cu origini italiene Anthony Fauci, unul dintre liderii grupului de combatere a coronavirusului, a spus că, până în noiembrie-decembrie, ar putea fi fabricate 100.000.000 de doze de vaccin pentru COVID-19. El a tras, însă, un semnal de alarmă.

100.000.000 de doze de vaccin pentru COVID-19, fabricate în următoarele luni! Când vor fi gata de administrat

profimediaimages.ro

Potrivit lui Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase și Alergii din SUA, în total, sute de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus ar putea fi gata de a fi administrate la începutul anului 2021.

Teste masive ale vaccinurilor pentru coronavirus, în vară

El a explicat că activitățile de obținere a unui vaccin sunt în grafic, iar prima companie care va începe testele în luna iulie este compania farmaceutică Moderna.

Vaccinul produs de Moderna va fi inoculat tuturor persoanelor cuprinse în faza finală de test, și anume 30.000 de oameni, susține directorul Fauci, iar alte patru companii își vor începe testele în cursul acestei veri.

Aceasta este faza a treia a procesului de dezvoltare clinică – etapa finală a studiului înainte ca un vaccin să obțină aprobarea din partea Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente.

Anthony Fauci se teme că nu va fi obținut un vaccin eficient în lupta cu noul coronavirus (COVID-19)

Cu toate că nu există certitudinea că un vaccin va funcționa, fabricile din SUA intenționează să producă cantități industriale din vaccinul anti-coronavirus, iar Anthony Fauci se teme că acesta nu va fi eficient, arată publicația americană Business Insider, citată de libertatea.ro.

„Este posibil să știm dacă este eficient sau nu până în noiembrie, decembrie. Ceea ce înseamnă că până la acel moment, sperăm să avem aproape 100 de milioane de doze. Și la începutul anului 2021, sperăm să avem câteva sute de milioane de doze.

Dacă organismul este capabil să genereze un răspuns imun pentru a elimina virusul, aceasta este o dovadă destul de bună pentru a spune că vaccinul funcționează și a determinat răspunsul imunitar. Însă, nu există niciodată o garanție a unui vaccin eficient” a explicat el.

Anthony Fauci a explicat că încă nu se știe dacă toate persoanele contaminate dezvoltă imunitate, și cât durează această protecție.

COVID-19 și-a găsit nașul! Oamenii pe care coronavirusul nu prea îi poate atinge. Epidemiologii sunt uimiți!

„Am exemple de oameni care au fost clar infectați, care la testul de anticorpi au ieșit negativi”, a spus Fauci, adăugând că acei oameni au probabil un număr prea mic de anticorpi pentru a fi detectați de test.

Un medicament de care a fugit toată lumea, testat ca tratament pentru pacienții cu COVID-19! Explicația doctorilor

Astfel, nu este clar dacă nivelele atât de mici de anticorpi pot proteja pe cineva de o eventuală reinfectare.

De partea cealaltă, alți pacienți recuperați prezintă un număr mare de anticorpi. „Nu este un răspuns unitar la nivelul anticorpilor”, a spus Anthony Fauci.

Acest lucru ar putea însemna că un vaccin nu poate genera un nivel ridicat de anticorpi, suficient pentru a înfrunta boala, la unele persoane.

Recomandari