Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Când va fi posibilă o nouă relaxare a restricțiilor. Alexandru Rafila, noi declarații: ”Totul depinde de datele de săptămâna viitoare!”

Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie și reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat că noi măsuri de relaxare vor putea fi luate numai dacă numărul de cazuri de coronavirus va continua să scadă.

Când va fi posibilă o nouă relaxare a restricțiilor. Alexandru Rafila, noi declarații: ”Totul depinde de datele de săptămâna viitoare!”

În cadrul unui interviu, acesta a mărturisit că o evaluare făcută de autorităţi la finalul săptămânii viitoare va putea spune dacă se vor putea lua noi măsuri de relaxare a restricţiilor.

”La noi s-a semnalat, cel puţin până astăzi, o scădere a numărului de cazuri. Dacă lucrurile rămân aşa, este foarte bine şi atunci sigur că se poate trece la o etapă ulterioară, înseamnă că lumea s-a obişnuit cu recomandările, le respectă şi este o măsură de sănătate publică care îşi arată eficienţa şi oferă şi argumente autorităţilor să poată să continue programul de relaxare”, afirmă Rafila.

Coronavirus în România, 23 mai 2020. Live Update. Numărul de noi îmbolnăviri cu COVID-19 continuă să scadă. Peste 11.000 de persoane s-au vindecat

„Haideţi să aşteptăm să vedem cum decurg lucrurile până la sfârşitul săptămânii viitoare pentru că discutăm despre această perioadă de două săptămâni în care evaluăm impactul măsurilor de relaxare şi dacă acest trend se confirmă, ceea ce ar fi îmbucurător, de obicei după ce apar aceste măsuri de relaxare de regulă se semnalează o creştere. La noi s-a semnalat, cel puţin până astăzi, o scădere a numărului de cazuri. Dacă lucrurile rămân aşa este foarte bine şi atunci sigur că se poate trece la o etapă ulterioară, înseamnă că lumea s-a obişnuit cu recomandările, le respectă şi este o măsură de sănătate publică care îşi arată eficienţa şi oferă şi argumente autorităţilor să poată să continue programul de relaxare” a afirmat Alexandru Rafila sâmbătă, într-o intervenţie la Digi 24.

Când vine al doilea val de coronavirus. Avertismentul sumbru lansat de un expert: ”E mai aproape decât ne așteptăm!”

În ce condiții pot fi refolosite măștile de protecție

Medicul spune că după ce sunt folosite, măştile de protecţie este ideal a fi puse într-un recipient, spălate şi călcate, cei care le folosesc trebuind să îşi spele bine mâinile atunci când ajung acasă.

Încă un focar de coronavirus în România. Zeci de cadre medicale și pacienți, confirmate pozitiv cu COVID-19

„Trebuie refolosite după ce sunt spălate, asta este ideea. Ar trebui să avem, după părerea mea, un mic recipient în care putem să depozităm această mască dup folosire, astfel încât ulterior, când ajungem la domiciliu, să putem să o spălăm. Ele trebuie igienizate şi manipulate cât mai puţin după utilizare, de fapt despre asta este vorba. Ceea ce este important, după spălare să o calci cu un fier de călcat cu aburi şi atunci se poate folosi fără niciun fel de problemă. Dacă ne spălăm pe mâini după ce folosim masca atunci sigur nu avem nicio problemă” a mai spus Alexandru Rafila.

Recomandari