Antena Căutare

Care este pluralul substantivului „foame”: Nu sunt mulți cei care ghicesc răspunsul

Mulți dintre noi și-au pus întrebarea, măcar o dată, dacă substantivul „foame” are sau nu plural. Iată ce trebuie să știi!

o femeie care sta in fata frigiderului deschis
Care este pluralul substantivului „foame”: Nu sunt mulți cei care ghicesc răspunsul | Shutterstock

Foamea este definită de Națiunile Unite ca fiind perioadele în care oamenii se confruntă cu o insecuritate alimentară severă, ceea ce înseamnă că trec zile întregi fără să mănânce din cauza lipsei de bani, a accesului la alimente sau a altor resurse, notează Actionagainsthunger.org.

Citește și: Ce a descoperit un cuplu în casa proaspăt cumpărată. Vechii proprietari au lăsat ceva "terifiant" sub podea | Video

Substantivul foame are sau nu plural? Care este răspunsul corect

Foamea este suferința asociată cu lipsa hranei. Pragul de privare de hrană sau subnutriție este mai mic de 1.800 de calorii pe zi.

Subnutriția semnifică deficiențe de energie, proteine ​​și/sau vitamine și minerale esențiale, în timp ce malnutriția se referă în sens mai larg atât la subnutriție, cât și la supranutriție.

Revenind la întrebarea dacă substantivul „foame” are sau nu formă de plural, răspunsul este nu, adică este defectiv de plural, scrie BZI.ro.

Există substantive care au numai formă de singular și se numesc substantive defective de plural (de exemplu: miere, cinste, aur, fotbal) și substantive care au numai formă de plural și poartă denumirea de substantive defective de singular (de exemplu: icre, ochelari, pantaloni, șale). Din prima categorie fac parte majoritatea substantivelor proprii, toponimele, domeniile științifice, sporturile și materiile școlare, mai scrie sursa citată anterior.

Citește și: Țara în care începe Campionatul European de amor. Cuplurile vor lua parte la șase ore de competiție zilnic. Cum vor fi punctate

Când vine vorba de perioadele prelungite de foame, ele pot duce la malnutriție, care apare atunci când organismului îi lipsesc suficiente vitamine, minerale și alți nutrienți necesari pentru a se dezvolta.

Malnutriția se manifestă sub mai multe forme, inclusiv:

  • Malnutriție acută: când cineva este prea slab pentru înălțimea sa. Acest lucru se poate întâmpla brusc, cauzat de o criză severă de foame sau ceva care apare treptat, dar persistent. Poate fi tratată, dar cazurile moderate și severe prezintă un risc crescut de deces, precizează Actionagainsthunger.org.
  • Deficiență de creștere sau malnutriție cronică: Când un copil este prea mic pentru vârsta lui. Acest lucru se poate întâmpla atunci când copiii nu au acces la nutrienți diversi, beau apă murdară sau contaminată sau nu au îngrijire medicală adecvată. Acest lucru afectează creșterea la copii și poate provoca leziuni fizice și cognitive pe tot parcursul vieții.
  • Deficiențe de micronutrienți: atunci când organismului îi lipsește un anumit tip de vitamine sau minerale (de exemplu, deficiențe de fier, acid folic, vitamina A și zinc) necesare pentru creșterea și dezvoltarea sănătoase.
  • A fi supraponderal: Când cineva este prea greu pentru înălțimea cuiva. O dietă proastă poate determina pe cineva să fie supraponderal, expunându-l la un risc mai mare de boli netransmisibile legate de dietă mai târziu în viață.

Citește și: O femeie a descoperit un bilet în sacoul ei roșu secondhand. Când l-a citit, s-a speriat imediat: „Asta chiar mă întristează”

Îl mai ții minte pe tânărul care a devenit celebru pentru replica „Nu știu de-astea”? Cu ce se ocupă acum... Ce să mănânci ca să îți prelungești viața cu cel puțin 10 ani. Experții au dezvăluit lista alimentelor și sunt accesibil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x