Antena Căutare

Care este principalul simptom al virusului Omicron. Apare în somn

Cazurile de Covid sunt în creștere în toată lumea, la fel și cele de Omicron. Cum toată lumea cunoaște simptomele bolii provocate de coronavirus, medicii au dezvăluit care sunt principale stări suferite de pacienții care contractează noua variantă.

mostra de sange de la un pacient cu omicron Galerie
Cazurile de Covid sunt în creștere în toată lumea, la fel și cele de Omicron. Cum toată lumea cunoaște simptomele bolii provocate de coronavirus, medicii au dezvăluit care sunt principale simptome suferite de pacienții care contractează noua variantă | Shutterstock.com

Numărul de cazuri Omicron înregistrate în România este în creștere. Și în restul lumii există o mulțime de persoane infectate cu această tulpină. De exemplu, în Marea Britanie au fost înregistrate peste 25.000 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Cum cazurile sunt tot mai multe, experții avertizează că ascensiunea nu se va stopa. Ei îndeamnă oamenii să caute un nou simptom distinctiv legat de varianta Omicron care apare atunci când adormi.

Citește și: Noi condiții de intrare în România după ce a fost depistată varianta Omicron. Cum se mai întorc românii la ei acasă

Care este principalul simptom al tulpinei Omicron

Dr. Amir Khan a spus că medicii din Africa de Sud - țara în care varianta a fost detectată pentru prima dată - au descoperit că pacienții cu Omicron suferă de transpirații nocturne în timp ce dorm, relatează Wales Online, citat de Mirror.

Care sunt toate simptomele variantei Omicron

El a explicat că pacienții au experimentat și dureri musculare, oboseală, febră și tuse uscată: „Simptomele care apar la cazurile din Africa de Sud de către medicii care îngrijesc pacienții cu Omicron arată aceste cinci simptome noi. O zgârietură în gât, dureri musculare ușoare, oboseală extremă, o tuse uscată și transpirații nocturne.

Citește și: Orange alertează ultilizatorii de Android cu privire la un nou virus. O aplicație îți poate fura banii din cont

Acel fel de transpirații nocturne în care s-ar putea să trebuiască să te ridici și să-ți schimbi hainele. Și acest lucru este important. Este important să ținem la curent cu aceste simptome, pentru că, dacă vom urmări Omicron aici și în întreaga lume, trebuie să putem testa oamenii cu aceste simptome.”.

Dr. Khan a adăugat că simptomele sunt mai ușoare în rândul celor care au fost vaccinați.

Principalele simptome ale coronavirusului sunt o temperatură ridicată, tuse nouă și continuă, precum și pierderea sau modificarea mirosului sau gustului.

Citește și: Ce este norovirusul și care sunt simptomele principale. Iată cum te ferești de el

Ştefan Bănică susţine Concert extraordinar de Crăciun, realizat în exclusivitate pentru televiziune, pe 25 decembrie, la... (P) Mergi până la capăt cu procesul de recrutare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x