Căutare Live

Orange alertează ultilizatorii de Android cu privire la un nou virus. O aplicație îți poate fura banii din cont

Orange îi avertizeaz pe deținătorii de telefoane cu sistem de operare de tip Android să nu deschidă SMS-urile prin care li se cere să intre pe un link și să instaleze o anume aplicație, “care are rol de a urmări livrarea unui colet”.

Utilizatorii de Android pot avea probleme la accesarea unui anumit link trimis prin SMS

Profimedia

SMS-urile de genul sunt de fapt un malware ce poate accesa ulterior parole și carduri bancare salvate pe telefon.

Citește și: Alertă de maximă importanță pentru utilizatorii de Android! O aplicație fură bani din conturile bancare!

Orange avertizează utilizatorii de Android despre existența unor viruși

Orange România precizează că după instalare, aplicația despre care amintim cere permisiunea de a accesa agenda telefonului, după care generează alte SMS-uri cu linkuri frauduloase. Recomandă utilizatorilor să nu deschidă linkurile de tipul celor de mai jos, să nu instaleze aplicațiile cerute, ci să șteargă mesajele, potrivit biziday.ro.

Citește și: Experții în securitate, un nou avertisment pentru posesorii de telefoane Android: ”Sute de mii de smartphone-uri vin cu malware-uri periculoase preinstalate!”

În această acțiune de informare participă și Poliția care atrage atenția că “mai multe persoane au primit mesaje SMS, de pe diverse numere de telefon (naționale sau internaționale), cu textul Pachetul dvs. este în drum, urmăriți-l aici, urmat de un link. Accesând link-ul se deschide un site fals, al unui operator internațional de curierat, care solicită descărcarea unei aplicații, iar în urma instalării aplicației, există posibilitatea ca telefonul să fie infectat cu malware”.

Citește și: WhatsApp trece de cinci miliarde de download-uri pe Android

Orange oferă mai multe sfaturi pentru persoanele ale căror smartphone-uri au fost virusate:

  • Activează Google Play Protect, care permite ștergerea programelor malware.
  • Dacă acest lucru nu funcționează, efectuează o resetare completa a dispozitivului la setările din fabrică.
  • Atenție! Acest lucru va șterge toate datele, inclusiv fotografiile și aplicațiile de pe telefon, care nu vor mai putea fi recuperate.
  • Nu efectua o copie de rezerva înainte de revenirea la setările din fabrica, deoarece va face și o copie de rezervă a malware-ului.
  • Pentru a evita infectarea telefonului, îți recomandăm să instalezi întotdeauna doar aplicații de mobil care provin din magazinele de aplicații oficiale si recunoscute, precum Play Store sau App Store.

În final, rețeaua de telefonie amintește că ”cea mai sigură măsură de prevenire a unei posibile fraude este să nu dai curs solicitărilor dintr-un mesaj suspect. Nu furniza informaţii confidențiale unor persoane necunoscute, indiferent de modalitatea de comunicare: apel, SMS, WhatsApp, e-mail, rețele de socializare, etc”.

Parteneri
Alimente care nu expiră niciodată. Pot fi consumate și după 10 ani
Catine.ro
Ultimele știri
x