Antena Căutare

Care sunt joburile viitorului și ce locuri de muncă au fost la mare căutare în ultimul timp

Societatea se schimbă de la an la an și asta am putut observa cu toții de-a lungul timpului. Anumite evenimente la nivel local sau global au schimbat cursul multor lucruri, de exemplu pandemia a schimbat felul în care ne comportăm și felul în care trăim. Comportamentul de consum al oamenilor s-a schimbat, dar și felul în care muncim, iar odată cu astea și joburile s-au adaptat.

Care sunt joburile viitorului și ce locuri de muncă au fost la mare căutare în ultimul timp
Societatea se schimbă de la an la an și asta am putut observa cu toții de-a lungul timpului. Anumite evenimente la nivel local sau global au schimbat cursul multor lucruri, de exemplu pandemia a schimbat felul în care ne comportăm și felul în care trăim. | shutterstock

Adaptarea este cuvântul cheie care marchează trecerea anilor și odată cu situațiile limită am învățat să facem lucrurile diferit decât așa cum obișnuiam să le facem înainte. Numeroase joburi au apărut și vor mai apărea. Pe Jobzz.ro vei găsi o serie de anunțuri pentru locuri de muncă, care se vor potrivit cerințelor actuale.

În primul rând, pandemia ne-a învățat că putem munci de oriunde de pe glob, asta dacă ne permite compania, iar activitatea se poate face online, lucru care a salvat mult timp.

Munca de acasă este întâlnită în special în companiile a căror activitate se poate desfăşura într-un alt spaţiu decât cel de la birou, fără a afecta rentabilitatea și realizarea responsabilităţilor din fişa postului.

Joburile care vor apărea odată cu Digitalizarea şi robotizarea

Digitalizarea şi robotizarea vor aduce peste 1 milion de locuri noi de muncă în România până în 2030, pe fondul schimbărilor fundamentale prin care va trece economia, arată o analiză Factory 4.0 & Frames, potrivit căreia peste 10 ani, multe dintre joburile din prezent vor dispărea și vor apărea altele noi, potrivit news.ro

Printre ele se numără: specialișii de marketing online, programatori, gaming tester, tehnicieni specializaţi în operarea turbinelor eoliene etc. Vom discuta mia pe larg despre aceste locuri de muncă. Pe Jobzz.ro vei găsi o serie de anunțuri pentru locuri de muncă, care se vor potrivit cerințelor actuale.

Citește și: Unde poți aplica dacă nu ai o formare profesională

"Inteligenţa umană, spiritul creativ al oamenilor nu va putea fi atins niciodată de maşini aşa că va fi nevoie de oameni care să practice meserii creative, de la cele care vizează dezvoltarea de noi servicii dedicate populaţiei (turism, alimentaţie publică etc.) la joburi din domeniul cultural, activităţi recreative şi sport", arată specialiştii.

Inventatorii, scriitorii, actorii, cei care realizează producţii culturale (teatru, muzică, artă etc.), cei care asigură servicii în turism, bucătarii, antrenorii de sport, practic toate domeniile care fac parte din ecosistemul cultural-sportiv îşi vor găsi un loc chiar mai important decât în prezent într-o lume digitală în care accesul la produsul muncii lor va fi disponibil la nivel global. Pe Jobzz.ro vei găsi o serie de anunțuri pentru locuri de muncă, care se vor potrivit cerințelor actuale.

Citește și: Cinci tipuri de joburi de acasă

"2030 va aduce, în România, peste 1 milion de locuri de muncă în zona digitală, fie că vorbim de cei care lucrează în domeniile tehnice, asociate dezvoltării de aplicaţii, suport şi dezvoltare de tehnologie, fie că vorbim de servicii & suport dedicate populaţiei şi firmelor (inclusiv zona de administraţie publică) sau de zona creativă, acolo unde creaţia umană, fie că este vorba de inventică, cultură, activităţi sportive etc. va fi mai susţinută şi valorificată ca oricând. Sunt locuri de muncă noi şi joburi transformate ca urmare a implementării digitalizării, atât în mediul privat cât şi în sectorul public", estimează analiştii, potrivit news.ro.

Tu în ce domeniu îți cauți un loc de muncă? Cu JobZZ.ro ai șanse duble să te angajezi! Caută printre anunțurile postate de angajatori domeniul tău de interes.

Loteria Vaccinării, premiu colosal în ultima zi din an. Cum te poți înscrie și ce premiu e pus la bătaie... Ce măsuri se iau în valul 5. Alexandru Rafila a anunțat planul pentru gestionarea următoarei perioade a pandemiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x