Antena Căutare

Comercianții profită de pandemie: Cartofii sunt mai scumpi cu 11%, iar prețurile unor alimente au explodat

Preţurile la majoritatea alimentelor au crescut în ultimele trei luni, arată statisticile Institutului Naţional de Statistică. Cele mai mari creşteri sunt la fructe proaspete şi cartofi, de peste 10%. S-au scumpit şi carnea de porc, făina, fasolea, peştele, măşlaiul, uleiul.

Comercianții profită de pandemie: Cartofii sunt mai scumpi cu 11%, iar prețurile unor alimente au explodat Galerie
Comercianții profită de pandemie: Cartofii sunt mai scumpi cu 11%, iar prețurile unor alimente au explodat

Cu toate acestea reprezentanţii din industria alimentară spun că nu există motiv pentru scumpirea alimentelor, dar recunosc că nu există nici măsuri împotriva speculanţilor.

Vă reamintim că România se află sub o nouă Ordonanță militară. Este vorba de Ordonanța militară numărul 8 care a fost anunțată, joi noapte. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat noi restricții și măsuri de protecție a populației împotriva coronavirusului.

Românii riscă să rămână fără pâine până la vară: stocurile de grâu sunt aproape epuizate și seceta pune la pământ agricultorii

Noi reguli de circulație

  • „Din aceasta seara e permisa circulatia in afara gospodariei a titularilor de pescuit pentru desfasurarea de pescuit comercial si acvacultura si pentru comerializarea produselor.
  • Este permisa circulatia in afara gospodariei a apicultorilor spre stupina. dovada calitatii de apicultor se face cu adeverinta de apicultor sau orice alta adeverinta.
  • Este permisa circulatia in afara gopodariei pentru achizitia de autovehicule si servicii de reparatii

Numărul total al deceselor provocate de coronavirus în România

  • Pietele agroalimentare raman deschise pe toata perioada sarii de urgenta pentru agricultorii care au certificat si cu respectarea masurii de prevenire a covid-19.
  • Se permite deplasarea producatorilor agricole pana la piata si accesul in interiorul acesteia pe baza declaratiei si a certificatului de producator
  • „Închiderea totală, temporară și parțială a punctelor de trecere a frontierei de stat”
  • Unitatile fitofarmaceutice raman deschise pe perioada de urgenta.
  • La aceasta ordonanta este prevazuta si o anexa care se refera la inchiderea totala, temporara si partiala a punctelor de trecere a frontierei de stat, care se prelungesc.
  • Punctele de trecere sunt: Nadlac, Salonta, Turnu, Bors, Urziceni

În urmatoarea ordonanta o sa fie prevazute si punctele din zona frontierei cu Bulgaria. aici sunt referiri directe la granita de vest”, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Puteți ocnsulta aici totate prevederile luate: Ordonanța militară numărul 8! Ce restricții și măsuri noi de protecție au fost anunțate? Ministrul de Interne, informații de ultimă oră

Ecaterina Andronescu: "E clar că anul școlar îngheață, dacă profesorii vor fi în șomaj tehnic!"

Pensiile și alocațiile majorate sunt în continuare incluse în bugetul pentru 2020. Ministrul Muncii: "Suntem aici s... Zborurile charter de pe Aeroportul Iaşi, anulate/ Oamenii care ar fi trebuit să plece la muncă în Germania au plecat căt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x