Antena Căutare

Cât ar valora geanta cu unelte care orbitează în jurul Pământului. Doi astronauți NASA au pierdut-o în spațiu când reparau stația

O geantă cu unelte „orbitează în jurul Pământului” după ce i-a căzut unui astronaut, în timp ce făcea reparații pe exteriorul Stației Spațiale Internaționale.

colaj foto geanta pierduta in spatiu si astronaut pe nava spatiala Galerie
O geantă cu unelte „orbitează în jurul Pământului” după ce i-a căzut unui astronaut, în timp ce făcea reparații pe exteriorul Stației Spațiale Internaționale | Profimedia

Specialiștii au acum un nou obiect spațial pe care să îl următescă: o geantă cu unelte care plutește prin spațiu, în jurul Pământului. Aflate la prima lor ieșire în exteriorul Stației Spațiale Internaționale (ISS), astronauții NASA Jasmin Moghbeli și Loral O’Hara efectau niște reparații, atunci când au pierdut o geantă cu unelte, anunță NASA, citată de The Guardian.

Cât ar valora geanta cu unelte pierdută de astronauți în spațiu. Suma la care se ridică pierderea

Cele două făceau reparații la ansambluri care au permis rețelelor solare ISS să urmărească soarele în mod continuu, a raportat SciTechDaily, citată de The Guardian.

„În timpul activității, o geantă cu instrumente a fost pierdută din neatenție. Controlorii de zbor au observat geanta cu instrumente folosind camere externe ale stației. Instrumentele nu au fost necesare pentru restul plimbării în spațiu. Mission Control a analizat traiectoria pungii și a stabilit că riscul de recontactare a stației este scăzut și că echipajul de la bord și stația spațială sunt în siguranță, fără a fi necesară nicio acțiune”, a transmis NASA pe blog, potrivit sursei citate.

Citește și: Ce este semnul uriaș de întrebare care a apărut pe cerul nopții. Astronomii din întreaga lume au privit imaginile nedumeriți

Deși nu există niciun raport potrivit căruia geanta de scule conținea o cheie tubulară de 10 mm, aceasta a fost văzută plutind deasupra Muntele Fuji, săptămâna trecută de astronautul japonez Satoshi Furukawa. Potrivit informațiilor, pierderea s-ar ridica la suma de 100.000 de dolari.

Geanta albă, asemănătoare unui ghizdan, este surprinzător de strălucitoare și poate fi văzută și chiar și cu ochiul liber, ceea ce înseamnă că cei intereasați ar putea să o observe folosind un binoclu, potrivit EarthSky.

Pentru a urmări geanta, observatorii trebuie doar să găsească ISS, care este al treilea cel mai luminos obiect de pe cerul nopții, potrivit Nasa, și poate fi localizat folosind instrumentul Spot the Station al agenției. Geanta va orbita Pământul cu două până la patru minute înaintea stației.

Echipamentul spațial pierdut ar urma să mai rămână pe orbită timp de câteva luni înainte de a coborî rapid și a luat foc atunci când intră în atmosfera Pământului. Potrivit EarthSky, estimările preliminare indică că geanta cu instrumente ar trebui să reintre în atmosferă în jurul lunii martie 2024.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De asemenea, aceasta nu este prima geantă de scule pierdută în spațiu.În 2008, astronautul Heidemarie Stefanyshyn-Piper a urmărit cum geanta ei s-a desprins în timpul unei încercări de a repara o piesă deteriorată a ISS. Pierderea acelei pungi i-a determinat pe liderii misiunii să schimbe planurile pentru ieșirile în spațiu planificate în timpul misiunii navetei spațiale Endeavour.

Citește și: Ce este „fața de pe Marte” care i-a speriat pe specialiști. Imaginea cu chipul „uman” surprinsă la mii de ani lumină

În septembrie, Agenția Spațială Europeană estima că 11.000 de tone de obiecte spațiale orbitează Pământul. Acestea includ până la 36.500 de bucăți de resturi mai mari de 4 inci, obiecte care ar putea provoca daune cataclismice dacă ar lovi un satelit sau o rachetă.

(P) Cum te ajută un program de devize în instalații la controlul marjei de profit... Ce arată analizele Sarei Melinda Moiș. Fata de 13 ani a fost găsită în casa unui bărbat din Sighet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x