Antena Căutare

Cât consumă un aparat de aer condiționat, de fapt. Câți kW consumă pe oră și câți lei se adaugă la factura de energie electrică

Cât consumă un aparat de aer condiționat pe oră este una dintre cele mai frecvente întrebări ep care și le pun românii, mai ales în zilele caniculare de vară. Descoperă câți kW consumă pe oră un astfel de dispozitiv și câți lei vei avea în plus la factura de energie electrică.

colaj foto cu un aer conditionat si bani romanesti Galerie
Specialiștii au explicat cât consumă un aparat de aer condiționat, de fapt | sursa foto: Profimedia

În perioada de vară și mai ales în zilele caniculare, românii folosesc aparatul de aer condiționat pentru a putea să aibă parte de confort în locuințe sau la locul de muncă. Totuși, cu siguranță te-ai întrebat măcar o dată câți kW pe oră consumă un astfel de aparat și câți lei vei avea în plus la factura de energie electrică. Răspunsul îl vei descoperi în rândurile de mai jos.

Cât consumă un aparat de aer condiționat, de fapt. Consum pe oră

În ultimii ani, tot mai mulți români au ales să își instaleze în locuințe un aparat de aer condiționat. Unii îl folosesc zi de zi pe timpul verii, în timp ce alții încearcă să facă economie și să îl deschidă doar timp de câteva ore, cât să mai scadă temperaturile din casă. Mulți se tem că aparatul de aer condiționat consumă mult și acest lucru va „încărca” factura la energie electrică. Iată totuși cât consumă, de fapt, un aparat de aer condiționat și câți lei te costă.

Citește și: Cum reduci consumul când folosești aerul condiționa. Cum faci economie la factura de energie electrică. Iată 10 trucuri pentru consum mic

Atunci când ai cumpărat un astfel de aparat cu siguranță ai văzut că fiecare model are un anumit BTU. Aceasta este o unitate de măsură a energiei în sistem imperial (British Thermal Unit) în Sistemul Internațional de Măsură, cum suntem noi obisnuiti, echivalentul este J (Joule), 1 Btu=1055 J. Vei observa că la aparatele de aer conditionat se face referire la Btu/h, adică rata de transmitere a energiei, care este puterea, Energie/Timp = Putere. Puterea este masurată în Btu/h sau W (watt), care este J/s. Transformarea se face: 1 W = 3.412 BTU/h.

5000 BTU

0.25 – 0.4 kW/oră

6000 BTU

0.3 – 0.5 kW/oră

8000 BTU

0.4 – 0.65 kW/oră

12000 BTU

0.6 – 1 kW/oră

18000 BTU

0.8 – 1.5 kW/oră

24000 BTU

1 – 1.8 kW/oră

36000 BTU

1.5 – 2.8 kW/oră

Tabelul de mai sus, realizat de cei de la renewablewise.com te poate ajuta să estimezi câți kW consumă pe oră aparatul tău de aer condiționat.

Câți kW pe oră consumă un aparat de aer condiționat și câți lei ai de dat în plus la factura de energie electrică

Dacă este să ne raportăm la costul de 0,8 lei kW/H, atunci calculcul este simplu de făcut. La un aparat de aer condiționat ce are 12000 BTU avem un consum aproximativ de 1kW/oră, adică 0,8 lei. Dacă aparatul merge timp de 5 ore într-o zi, atunci costul adăugat la facture de energie electrică este de 5 x 0,8 lei = 4 lei.

Dacă timp de o lună folosim aerul condiționat câte 4 ore pe zi, atunci avem 4 lei x 30 zile = 120 de lei adăugați la factura de energie electrică.

Rezultate extrageri Loto 03 iulie 2022. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și No... A fost cutremur în România, în urmă cu câteva ore, luni. Seismul a fost resimțit și în București! Ce magnitudine a avut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x