Cât costă medicamentele ce ar putea trata COVID-19? Cel mai ieftin, sub cinci lei „Avem nevoie de acces la antivirale eficiente”

Mai este cale lungă până la apariția unui vaccin anti-coronavirus. Până atunci, specialiștii spun că cea mai bună armă pentru stoparea pandemiei de COVID-19 sunt antiviralele. Cât costă cele nouă medicamente aflate în studii clinice?

Cât costă medicamentele ce ar putea trata COVID-19? Cel mai ieftin, sub cinci lei

Profimedia

Tratamentul împotriva coronavirusului nu vine cu o notă de plată uriașă. Unul dintre medicamentele ce distrug COVID-19 ar putea fi folosite de la preţuri mai mici de un dolar, potrivit un studiu publicat în Jurnalul Eradicării Virusurilor, citat de Bloomberg.

Printre medicamentele ce fac obiectul studiilor clinice se numără și hidroxiclorochina şi remdesivirul.

În următoarele trei luni sunt aşteptate rezultatele mai multor tratamente pentru Covid-19, făcute cu nouă medicamente deja existente pe piaţă.

Se relaxează măsurile de protecție împotriva coronavirusului înainte de Paște? Premierul Ludovic Orban, declarații în exclusivitate, la Observator

Cele care se vor dovedi eficiente în tratarea virusului ar putea avea și variante generice, cu prețuri mult mai mici, între unu și 29 de doalri per tratament, disponibile în întreaga lume.

„Avem urgentă nevoie de acces în întreaga lume la tratamente antivirale eficiente, pentru a da stopa epidemia în următoarele 18 luni, până când va fi produs un vaccin.

Ştim deja cum să producem în masă şi să distribuim medicamente low-cost, pentru tratamentul HIV, al tuberzulozei şi malariei.

Este momentul să multiplicăm aceste poveşti de succes pentru coronavirus, dar de data aceasta mult mai rapid”, a declarat Andrew Hill, cercetător în farmacologie la Universitatea Liverpool, co-semnatar al studiulu.

„Mamă, fii puternică! Nu îți face griji pentru mine”. Răzvan, un tânăr militar, își încurajează mama, prin telefon. El, la datorie în România, ea, în Italia

Costurile de producție sunt direct dependente de prețurile substanțelor active folosite.

Preţurile estimate de cercetători sunt:

  • Clorochină-0.30$
  • Hidroxiclorochină - 1$
  • Azitromicină - 1.40$
  • Lopinavir/Ritonavir - 4$
  • Sofosbuvir/Daclatasvir - 5$
  • Remdesivir - 9$
  • Faviparavir - 20$
  • Pirfenidonă - 31$
  • Tocilizumab - încă nu a fost anunțat

Premierul Ludovic Orban, declarații de ultim moment, la Observator. Ce se întâmplă, până la urmă, cu salariile bugetarilor: „Trebuie să împărțim greutățile născute din această epidemie”

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri