Antena Căutare

Cât costă să închiriezi un șezlong pe litoralul românesc. Prețurile sunt uriașe în unele stațiuni

Prețurile la șezlonguri au „bubuit” în unele stațiuni de pe litoralul românesc. Iată cât costă să-l închiriezi în luna iulie 2023.

Colaj cu turiști la mare și șezlonguri Galerie
Prețurile la șezlonguri au „bubuit” în unele stațiuni de pe litoralul românesc | Shutterstock

Luna iulie aduce pe litoralul românesc o mulțime de turiști. Mamaia, Costinești, Eforie Nord și Neptun sunt doar câteva dintre stațiunile vizate de români în mijlocul verii, dar și de străini. Pentru că temperaturile au crescut semnificativ în ultima perioadă, tot mai multe persoane și-au stabilit concediul de odihnă la malul mării în funcție de vreme.

O vacanță pe litoralul românesc nu este atât de ieftină. Cei care vor să se bucure de nisipul fierbinte și soarele arzător de la mare trebuie să scoată bani frumoși din buzunar. Prețurile au crescut considerabil la barurile de pe plajă, dar și la șezlonguri în luna iulie.

Citește și: Cât costă o simplă mămăliguță pe litoralul românesc. O turistă din Eforie Nord a făcut ochii mari când a văzut prețul pe bon

Așadar, cei care vor să se relaxeze și să stea cât mai comod la malul mării au de cheltuit sume mari pentru o singură zi la plajă. Acesta este și unul dintre motivele pentru care românii preferă să se bronzeze pe prosop, renunțând la gândul că ar putea închiria un șezlong.

Care sunt prețurile la șezlonguri în luna iulie 2023

Chiar dacă șezlongurile în unele țări sunt gratuite, situația este total diferită pentru turiștii care vin la mare în România. Astfel, prețurile pentru o zi de odihnă sub o umbrelă pe litoralul românesc au crescut în luna iulie 2023.

De asemenea, administratorii plajelor i-a atenționat pe turiști că nu își pot ține bagajele pe șezlong pentru a-l ocupa toată ziua. De cele mai multe ori, românii obișnuiesc să își lase geanta de plajă sau alte obiecte pe șezlong atunci când merg la masa sau în cameră pentru 2 sau 3 ore de somn. Aceasta este modalitatea prin care își asigură locul pe plajă, fără alte costuri suplimentare la revenire.

Citește și: Cât a ajuns să coste o ciorbă la mare. Un român, uimit de prețurile de pe litoralul românesc: ”Pregătiți-vă cu mâncare de acasă”

Cei care aleg să își petreacă concediul pe litoralul românesc trebuie să știe că prețurile pentru închirierea unui șezlong pornesc de la 25 de lei până la 80 de lei în Mamaia, potrivit spynews.ro. În Eforie Nord, turiștii trebuie să plătească 40 de lei pentru un șezlong.

Nici Vama Veche nu mai e ce a fost. Înainte era una dintre cele mai ieftine stațiuni de la mare, însă acest lucru s-a schimbat odată cu scumpirile din România. Prețul unui șezlong în weekend începe de la 60 de lei.

De altfel, românii trebuie să plătească între 30 de lei și 50 de lei, în funcție de plaja aleasă, pentru un șezlong dacă vor să meargă în Costinești.

Cât costă un șezlong pe plajele din Grecia

Grecia se numără printre cele mai vizitate țări în perioada verii. Turiștii aleg această destinație pentru apa turcoaz, peisajele spectaculoase și mâncarea delicioase. De altfel, nici prețurile nu sunt prea mari.

Unele cazări din Grecia oferă oaspeților șezlonguri gratuite pe plaja lor privată. În alte zone ale, precum Thassos, șezlongurile costă între 3 euro și 15 euro. Prețul crește pe plajele unde traficul de turiști este mai mare.

Cei care vor să meargă în Mykonos trebuie să scoată din buzunar de la 20 euro până la 100 euro, adică între 100 și 500 de lei.

Cât costă o simplă mămăliguță pe litoralul românesc. O turistă din Eforie Nord a făcut ochii mari când a văzut prețul pe... Cât costă chiria pentru un apartament dintr-un complex de lux de lângă București. Chiriașii plătesc bani grei pentru 3 c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x