Antena Căutare

Ce sunt plajele marcate cu „Blue Flag”. Câte dintre ele se află pe litoralul românesc în sezonul estival 2023

Sezonul estival a început deja, iar mulți români se gândesc la destinații de vacanță, inclusiv din țara noastră. Află din rândurile de mai jos ce sunt plajele „Blue Flag” și la ce să fii atent atunci când îți rezervi o vacanță pe litoralul românesc!

Ce sunt plajele marcate cu „Blue Flag”. Câte dintre ele se află pe litoralul românesc în sezonul estival 2023 Galerie
Ce sunt plajele marcate cu „Blue Flag”. Câte dintre ele se află pe litoralul românesc în sezonul estival 2023 | Shutterstock

În timp ce unii români aleg să își petreacă timpul liber în vacanțe exotice, alții preferă litoralul românesc, căci există și la noi sectoare de plajă uimitoare.

În plus, mulți dintre oamenii care își organizează concediile la malul mării, au optat, în ultima vreme, pentru plajele „Blue Flag”. Iată despre ce este vorba!

Citește și: Cât a ajuns să coste doar ca să îți așezi cearșaful pe o plajă din Mamaia. Turiștii sunt revoltați

Ce este marcajul „Blue Flag” și ce criterii trebuie să îndeplinească o plajă pentru a-l primi

Plajele „Blue Flag” sunt plaje care au obținut un certificat internațional de calitate și sunt recunoscute pentru standardele lor ridicate în ceea ce privește curățenia, siguranța și protecția mediului, potrivit unei publicații mondene de la noi.

Această certificare este acordată de Foundation for Environmental Education (FEE), o organizație non-profit cu sediul în Danemarca.

Aceste plaje au devenit destinații populare printre turiștii care caută o experiență de înaltă calitate și care își doresc să sprijine practici durabile și ecologice.

Înainte de a obține statutul de „Blue Flag”, o plajă trebuie să îndeplinească un set strict de criterii, care se referă la calitatea apei, gestionarea deșeurilor, siguranța serviciile oferite, accesibilitatea, educația și conservarea mediului.

În plus, plajele trebuie să treacă și prin anumite evaluări și inspecții periodice pentru a se asigura că acestea respectă, în continuare, angajamentul față de protejarea mediului și asigurarea unui loc sigur pentru vizitatori.

Citește și: Cât costă o noapte de cazare la hotelul Andreei Bănică de pe litoral. Prețul unei camere a explodat în plin sezon estival

Câte plaje „Blue Flag” există pe litoralul românesc

Litoralul românesc al Mării Negre se întinde pe o distanță de 245 de kilometri, de la granița cu Ucraina în nord până la granița cu Bulgaria în sud.

Pe toată această suprafață se află 15 stațiuni, majoritatea în județul Constanța, și 440 de sectoare de plajă. Însă, doar șase dintre acestea au obținut distincția „Blue Flag”: „Vega Vintage” în Mamaia, „Marina Regia” și „Phoenicia” în Năvodari, „Boutique Citadel” și „Azur” în Eforie Nord, și „Phoenicia Blue View” în Olimp. Ultima este cea mai recentă plajă din România care a primit această distincție.

Cu toate că numărul lor pe litoralul românesc este unul limitat, aceste plaje sunt la mare căutare, căci sunt destinații ideale din punct de vedere al curățeniei și siguranței.

Memoria gustului de vară cu chef Alex Petricean - Pe urmele focului. Rețete inedite la jar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x