Căutare Live

Cum te poți infecta cu noul coronavirus aproape instant în concediu. Cât de repede se răspândește coronavirusul într-un restaurant cu autoservire (VIDEO)

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus crește de la o zi la alta, iar în această perioadă, când oamenii pleacă în concedii, pericolul este și mai mare. Iar acest lucru a fost dovedit în cadrul unui experiment prin care se arată cât de repede te poți infecta atunci când mergi să mănânci la un restaurant cu autoservire. 

Cum te poți infecta cu noul coronavirus aproape instant în concediu. Cât de repede se răspândește coronavirusul într-un restaurant cu autoservire (VIDEO)

Potrivit unui experiment realizat în Japonia de o echipă de experți medicali, coronavirusul se poate răspândi foarte repede într-o încăpere. Ba mai mult, restaurantele cu autoservire sunt întâlnite atât în stațiunile de la munte, cât și în cele de la mare, însă ele pot fi o sursă puternică de infectare cu noul coornavirus. Dacă doar unul dintre turiștii care ating tăvile cu mâncare este bolnav, atunci virusul poate să se dezvolte.

România, din nou în stare de urgență? Klaus Iohannis, declarația momentului: „Situația este gravă. Da, putem reveni la măsuri restrictive”

În cadrul experimentului făcut în Japonia unul dintre participanți și-a întins pe mâini un lichid special care este vizibil doar cu ajutorul luminii ultraviolete. El reprezintă persoana infectată care a tușit în palmă și care se alătură apoi altor nou persoane care merg la masă într-un restaurant cu autoservire.

30 de minute mai târziu, camera se întunecă, iar un filtru cu lumină ultravioletă arată rezultatul. Lichidul este vizibil pe aproape toate suprafețele din zonă, pe tacâmuri și farfurii, pe mâinile și pe fețele oamenilor. După o jumătate de oră, toate persoanele au intrat în contact cu agentul patogen.

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a depășit 11 milioane la nivel mondial

Pandemia de COVID-19 a făcut cel puţin 535.025 de morţi în lume de când China a anunţat oficial apariţia bolii în decembrie, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza datelor oficiale, luni, la orele 19.00 GMT, scrie Agerpres.

Lovitură pentru români! MAE: 8 state au introdus deja restricții pentru români

Peste 11.522.750 de cazuri de infecţie au fost diagnosticate oficial în 196 de ţări şi teritorii de la începutul pandemiei, dintre care cel puţin 6.016.500 sunt considerate vindecate în prezent. Numărul cazurilor diagnosticate nu reflectă însă decât o parte din numărul real al contaminărilor. Unele ţări testează numai în cazurile grave, altele utilizează testele prioritar pentru urmărire şi numeroase ţări sărace dispun de capacităţi de depistare limitate.

De la bilanţul prezentat cu o zi înainte, în lume s-au înregistrat 3.172 de decese noi şi 177.799 de cazuri noi. Ţările care au numărat cele mai multe decese sunt Brazilia cu 602 morţi noi, India (425) şi Statele Unite (362).

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Opt persoane au fost reţinute în dosarul permiselor de conducere obţinute în mod fraudulos...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri