România, din nou în stare de urgență? Klaus Iohannis, declarația momentului: „Situația este gravă. Da, putem reveni la măsuri restrictive”

România revine la starea de urgență? Răspunsul tranșant al președintelui Iohannis!

România, din nou în stare de urgență? Klaus Iohannis, declarația momentului: „Situația este gravă. Da, putem reveni la măsuri restrictive”

Hepta

Întrebat, miercuri, despre posibilitatea ca România să revină la starea de urgență, în contextul în numărul record de infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, președintele Klaus Iohannis a răspuns:

„Eu m-am bazat și mă bazez în toată această perioadă pe ceea ce recomandă specialiștii. Există comisii ale specialiștilor, ei trebuie să analizeze evoluția pandemiei și ei trebuie să vină la politicieni pentru anumite măsuri care se impun de la caz la caz. Este foarte clar că situația în care ne aflăm acum este foarte îngrijorătoare.

Sunt în contact și cu guvernanții și cu specialiștii și deocamdată credem că împreună cu românii avem puterea să respectăm normele și să nu trecem în faze mai complicate administrative cum ar fi starea de urgență. Dar, sigur, dacă situația se înrăutățește și nu găsim altă cale, atunci putem să revenim la măsuri mai restrictive.

Încă o dată, eu nu-mi doresc acest lucru, cred că nici românii nu-și doresc acest lucru. Haideți să respectăm normele în vigoare. Este clar că în acest moment numărul cazurilor este în creștere, noi ne-am așteptat, sincer, să intrăm într-o fază de descreștere. Este destul de greu de imaginat cum ar arătat o nouă fază de relaxare”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a susținut, miercuri, o declarație de presă, în urma vizitei la Institutul Cantacuzino. Ce a anunțat Klaus Iohannis, în contexul celor 555 de cazuri noi de COVID-19 raportate în ultimele 24 de ore.

România atinge vârful pandemiei de coronavirus

În ultimele 24 de ore, în țara noastră, au fost confirmate 555 de noi cazuri, după ce au fost făcute 13.400 de cazuri.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, 18 români infectați cu noul coronavirus au murit. La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 796.484 de teste.

Sursa video: Antena 3

Parteneri
Cine este Jonathan Owens, iubitul gimnastei Simone Biles
Iubitul gimnastei Simone Biles și-a arătat sprijinul față de iubita sa printr-o postare emoționantă pe contul personal de Instagram. Gimnasta a devenit intens mediatizată după ce a luat o decizie neașteptată înainte de finalele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Simone Biles a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo la bârnă, în timp ce ginasta chineză, Guan Chenchen a obținut medalia de aur la doar 14 ani.
Catine.ro
Ultimele știri