Clientii au inceput cu raionul de carne. Aleg un file de porc sau o pulpa dezosata. Un kilogram costa 26 de lei. Pentru doua kilograme de carne tocata doamna a platit aproape 50 de lei. Mai mult vor plati cei care doresc sa aiba pe masa de Craciun carne de curcan sau de vita. Pretul unui kilogram: 30 de lei. Pana acum, doar pentru carnea necesara preparatelor de sarbatori, pretul platit la casa a fost de 88 lei.
De la carne, clientii au trecut la fructe si legume. Un kilogram de banane, unul de portocale si doua kilograme de mere au costat, in total, 15 lei. La aceasta suma se mai adauga 3 lei pentru un kilogram de castraveti, 5 lei pentru unul de rosii, aproape 10 lei pentru un kilogram de ardei. Iar daca punem la socoteala si cartofii pentru salate, atunci la casa au mai lasat inca 20 de lei.
Drumul spre casa trece si pe la raionul de cozonaci. E mai usor sa cumperi, decat sa ii prepari acasa. O recunosc pana si gospodinele cu experienta.
Un cozonac cu ciocolata, nuca si stafide costa aproape 8 lei. Cam cat o sticla de vin la reducere. Pentru cei care doresc o licoare mai speciala, un vin rosu, cu indicatie geografica, preturile variaza de la 15 lei, pana la 35 de lei. Doar pentru alimentele necesare pentru masa de Craciun, romanii au lasat la case 200 de lei. Daca mai punem la socoteala si cadourile pentru cei dragi, atunci bugetul pentru Sarbatori ar depasi 400 de lei. Asa ca au platit si au plecat acasa. Multi dintre ei se vor intoarce la cumparaturi si saptamana viitoare.