Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Datele s-au schimbat! Cât supraviețuiește, de fapt, coronavirusul în aer și pe diferite suprafețe: „Este contagios și după 24 de ore”

Datele se schimbă de la o lună la alta! Oameni de știință prestigioși au tas noi concluzii despre COVID-19. Cât supraviețuiește virusul, de fapt, în aer și pe diferite suprafețe?

Oameni de știință prestigioși au realizat un studiu comparativ cu privire la SARS-CoV-1 și SARS-CoV-2, forma nouă a coronavirusului, responsabilă de pandemia cu care ne confruntăm.

Mihai Gâdea a prezentat, la Sinteza Zilei, graficele ce arată durata de viață a noului coronavirus în aer și pe diferite suprafețe.

Citește și:

Alexandru Rafila, semnal de alarmă! Cei care suferă de aceste boli, în pericol în timpul pandemiei: „Cele mai frecevente cauze de deces sunt acestea două”

Cât rezistă COVID-19 în aer?

Potrivit datelor, SARS-CoV-1 nu e la fel de transmisibil precum noul coronavirus. COVID-19 rămâne în aer până la trei ore, însă își pierde din putere după primele două.

Pe cupru, noul coronavirus ar rezista până la 96 de ore. La fel și pe carton și oțel. Pe aceste suprafețe, COVID-19 este foarte contagios în primele opt ore.

Tot 96 de ore supraviețuiește și pe plastic. În acest caz, puterea noului coronavirus începe să scadă abia după 24 de ore.

Citește și:

Românii vor putea ieși din case fără declarație pe proprie răspundere doar în localitate. În ce condiții vom putea călători, după 15 mai?

Coronavirusul începe să se descompună în aer după trei ore. La cupru descompunerea previonată este până în 20 de ore. La carton între 45 și 60 de ore. La metal și oțel 80 de ore și la plastic peste 80 de ore.

Mai multe informații, în materialul video de mai sus.

Recomandari