Antena Căutare

Președintele Klaus Iohannis, prima conferință de presă de la declanșarea pandemiei. Ce se întâmplă după 15 mai: „Vor rămâne multe restricții în vigoare”

Președintele Klaus Iohannis a susținut, marți seara, prima conferință de presă de la declanșarea pandemiei de coronavirus în România. Ce noi măsuri vor fi impuse după 15 mai?

Este prima conferință de presă susținută de Klaus Iohannis, de la declanșarea pandemiei de coronavirus în România. Președintele a vorbit despre posibilele efecte negative ale unei relaxări premature a măsurilor de protecție.

Anumite restricții vor fi reduse

„Este mai mult de o lună şi jumătate de când trăim cu această stare de urgenţă. Deja putem să tragem destul de multe concluzii statistice. Aş începe prin a remarca faptul că autorităţile, împreună cu medicii şi românii au obţinut rezultate notabile.

Citește și:

Raed Arafat, îngrijorat de relaxarea măsurilor: „S-ar putea să nu mai fie pe 15 mai. Trebuie să așteptăm”

Societatea românească a dovedit maturitate.

După 15 mai anumite restricţii vor fi reduse. Trebuie să fim foarte atenţi. Nu am atins maximul în România şi o relaxare prematură, ar putea distruge rezultatele bune de până acum”, a spus Klaus Iohannis.

„Vor rămâne multe restricții în vigoare”

„Sunt conştient că medicilor şi românilor le-a fost foarte greu. Repet, pericolul nu a trecut. E nevoie în continuare de maximă atenţie.

Faptul că din 15 mai e posibil să relaxăm unele măsuri, nu înseamnă că vom reveni brusc la viaţa normală.

Vor rămâne foarte multe restricţii în vigoare. Nu vom putea să ne întâlnim decât maxim 3, nu vom putea merge la restaurante, nu vom putea ieşi din localităţi decât dacă avem un motiv întemeiat.

Citește și:

Ludovic Orban a făcut anunțul! Ce se va întâmpla cu pensiile, în luna septembrie: „Este obiectivul nostru”

Măștile, obligatorii după 15 mai

„În realitate, nici nu ştim când vom reveni la o viaţă normală, aşa cum o ştim de dinainte de pandemie. Dacă se vor relua, competiţiile sportive se vor relua fără spectatori.

Lucrurile nu vor reintra repede în normalitate. Dacă după o măsură creşte numărul de bolnavi, măsura se ia înapoi, nu avem ce face. Vom avea obligaţia de a purta măşti. Lucrurile vor evolua gradual.”

Iohannis, despre politicieni

Klaus Iohannis nu i-a uitat nici pe politicienii din opoziție. Președintele a declarat că, în Parlament, a fost martorul unui „festival sinistru, deplorabil”.

Citește și:

Al doilea val de îmbolnăviri: Ce se întâmplă cu școlile dacă în toamnă va reveni coronavirusul

„Nu toţi politicienii au dorit să fie de partea care se ocupă de români. Avem un contraexemplu mare cât Casa Poporului: Parlamentul. Unii lideri şi unele partide înţeleg să folosească această nenorocire pentru câştigul lor electoral.

În Parlament am văzut un festival sinistru, deplorabil, instrumentat de aceiaşi politicieni cu comportament nociv şi demagogic. Oamenii care au lăsat România fără bani. Banii românilor au fost rispiţi de guvernele PSD-iste.

E trist ca după ani şi ani de guvernare PSD-iste să avem visteria goală şi aceiaşi PSD-işti să strige în Parlament că Guvernul nu face nimic.

Aceştia sunt politicienii care se caţără pe spaimele oamenilor şi votează legi inaplicabile doar pentru a căpăta capital electoral. Sunt acte normative care apasă asupra bugetului public”, a declarat Iohannis.

Vor avea loc alegeri în toamnă?

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat despre amânarea alegerilor.

„Sunt mai multe lucruri de care să ţinem cont. Sunt mai mulţi experţi care ne spun că nu vom scăpa de virus. E prematur să spunem când vom avea alegeri. Important e să facem alegerile când nu reprezintă un pericol pentru populaţie.

Nu o să facem alegeri când epidemia încă există. Sper să reuşim să avem în această toamnă şi alegeri locale, şi alegeri la termen.

Dacă nu, vor trebui amânate. Facem alegeri când nu mai e pericol.”

Știre în curs de actualizare

Ciolacu: Perspectiva prezentată economic şi financiar de către Guvernul României, în acest moment, arată această imposib... Ce se va întâmpla cu majorarea pensiilor? Klaus Iohannis, declarații de ultim moment: „Mi s-ar părea nedrept”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x