Live acumSerial: Alegerea
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Câte cazuri ne despart de starea de urgență? Raed Arafat, informații noi: „Unii sunt dispuși să facă orice”

România atinge vârful pandemiei de coronavirus: 555 de cauzuri noi, în ultimele 24 de ore. Raed Arafat a explicat ce ne desparte de revenirea la starea deurgență.

Câte cazuri ne despart de starea de urgență? Raed Arafat, informații noi: „Unii sunt dispuși să facă orice”

Hepta

În ultimele 24 de ore au fost depistate 555 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. În contextul bilanțului îngrijorător, posibilitatea reîntoarcerii la starea de urgență pare din ce în ce mai aproape.

Raed Arafat a explicat că sunt mai multe aspecte care sunt luate în considerare:

„E greu de spus la câte cazuri se pune problema întoarcerii la starea de urgență. Trebuie înțeles, nu recomandă Arafat, ci un grup tehnico-științific, în care sunt mai mulți colegi. Urmărim mai multe aspecte, nu doar numărul”, a declarat Arafat la Digi24.

Secretarul de stat a vorbit și despre aglomerația din stațiunile de pe litoral și pericolul la care se supun românii, nerespectând măsurile de protecție împotriva virusului:

„Pe plajă, dacă nu porți mască și stai la distanță suficientă poate fi compensare, dar am văzut în ultima perioadă, fără să generalizăm, că unii sunt dispuși să facă absolut orice ca să nu respecte regulile, să meargă la dans, la festivități, la orice.

În acest moment nu e recomandat pentru că e risc de răspândire mai mare în astfel de anturaje, și totuși vedem că unii nu respectă, în pofida faptului că s-au făcut controale serioase.

E alertă mondială! OMS a confirmat că virusul Covid-19 se transmite prin aer. Oamenii se pot infecta mergând pe stradă, dacă inspiră particulele

Înțelegem că turismul e important, fiecare vrea în concediu, dar aici sunt foarte necesare cooperarea și înțelegerea situației și aplicarea regulilor compensatorii. Turismul s-a deschis, dar cu restricții”, a adăugat Arafat.

România atinge vârful pandemiei de coronavirus

În ultimele 24 de ore, în țara noastră, au fost confirmate 555 de noi cazuri, după ce au fost făcute 13.400 de cazuri.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, 18 români infectați cu noul coronavirus au murit. La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 796.484 de teste.

Recomandari