Antena Căutare

Stațiunile de pe litoral, posibile focare de COVID. Ce se va întâmpla cu vacanțele românilor, după explozia de cazuri: „Orice contact poate duce la infectare”

Ministrul Sănătății, declarații noi după anunțarea celui mai mare număr de cazuri de COVID-19, de la izbucnirea pandemiei în România. Nelu Tătaru, anunț alarmant: stațiunile de pe litoral ar putea ajunge focare de infecție.

Stațiunile de pe litoral, posibile focare de COVID. Ce se va întâmpla cu vacanțele românilor, după explozia de cazuri: „Orice contact poate duce la infectare”
Stațiunile de pe litoral, posibile focare de COVID. Ce se va întâmpla cu vacanțele românilor, după explozia de cazuri: „Orice contact poate duce la infectare” | Profimedia

Aflat la Constanța, ministrul Sănătății a avertizat că, dacă românii continuă să nu țină seamă de măsurile de protecție împotriva coronavirusului, multe dintre stațiunile de pe litoral s-ar putea transforma în focare de COVID-19.

„Există posibilitatea ca Vama Veche şi alte zone de pe litoral să devină focare. În acest moment sunt cetăţeni care se reîntorc în acele teritorii, nu trebuie să gestionăm neapărat Constanţa, ci tot ce se întâmplă în acest sezon estival.

Tot ceea ce înseamnă contact fizic prelungit, nepăstrarea unei distanţări fizice, pot face o transmitere. Simptomatologia într-o infecţie COVID începe din a doua până în a zecea zi.

Tinerii se pot distra în condiţiile şi în normele pe care le-am stabilit cu cei de la HoReCa. Am stabilit nişte norme de desfăşurare şi funcţionare atât a plajelor, teraselor, cât şi a hotelurilor.

Chiar dacă nu mai există cadru legislativ pentru perioada imediat următoare, turiştii trebuie să respecte aceleaşi reguli.

Cei care sunt asimptomatici sau care cer externarea să meargă în izolare voluntară măcar 14 zile. Cei care se simt rău să se prezinte la unităţile de primiri urgenţe, să evalueze starea de sănătate”, a declarat ministrul Sănătăţii, miercuri, la Constanţa.

România atinge vârful pandemiei de coronavirus

În ultimele 24 de ore, în țara noastră, au fost confirmate 555 de noi cazuri, după ce au fost făcute 13.400 de cazuri.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, 18 români infectați cu noul coronavirus au murit. La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 796.484 de teste.

Scenariu sumbru de la epidemiologi: "Numărul va continua să crească. Decesele sunt indiferent de vârstă! Persoanele... Câte cazuri ne despart de starea de urgență? Raed Arafat, informații noi: „Unii sunt dispuși să facă orice”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x