Antena Căutare

Câți bani primesc de la Stat românii care găzduiesc refugiați din Ucraina. Suma aprobată de Guvern

Guvernul a aprobat ajutorul pe care îl vor primi românii care găzduiesc refugiați ucraineni. Banii sunt meniți să acopere o parte din hrana necesară pentru refugiații veniți pe teritoriul României.

Refigiați Ucraineni veniți în România Galerie
Guvernul a aprobat ajutorul pe care îl va acorda românilor care găzduiesc refugiați din Ucraina | Shutterstock

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunțat că pentru fiecare refugiat Statul român va oferi 20 de lei pe zi. Dan Cărbunaru a explicat că acest ajutor este calculat pentru proximativ 15.000 de cetăţeni care au venit în România din Ucraina, pentru a fugi din calea războiului: „În acest sens, bugetul MAI a fost suplimentat, pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu suma de 18 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, bani prevăzuţi în bugetul de stat din acest an”, a precizat Dan Cărbunaru, potrivit Digi24.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a menționat că persoanele fizice care găzduiesc refugiați beneficiază de o parte de decontare a cheltuielilor cu hrana.

Citește și: Ucraina a pierdut legăturile cu centrala nucleara Cernobîl. Nu mai pot fi furnizate informaţii referitoare la situaţia acesteia

Guvernul a aprobat hotărârea de stabilire a mecanismului de decontare a cheltuielilor cu hrana refugiaților

„Guvernul a aprobat hotărârea de stabilire a mecanismului de decontare din bugetul Inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, respectiv Inspectoratului pentru situaţii de urgenţă Bucureşti-Ilfov, a cheltuielilor cu hrană cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, care provin din zona conflictului armat din Ucraina, găzduiţi de persoane fizice, precum şi pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne.

Ce se întâmplă prin acest act normativ, se stabileşte mecanismul concret prin care persoanele fizice care găzduiesc cetăţeni străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana. Sprijinul financiar pe care statul îl asigură pentru fiecare persoană cazată în fiecare zi pentru a acoperi cheltuielile necesare pentru a asigura hrana este de 20 de lei/zi pentru fiecare persoană”, a declarat Dan Cărbunaru, vineri, la Palatul Victoria.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Occidentul a intensificat în ultimele zile furnizarea de arme către Ucraina, pentru a ajuta țara să se apere împotriva invaziei Rusiei, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară.

Kremlinul a acuzat pe 28 februarie Uniunea Europeană de comportament ostil faţă de Rusia, şi a specificat că furnizarea de arme către Ucraina a fost „periculoasă şi destabilizatoare”.

Citește informații actualizate despre război pe observatornews.ro.

Volodimir Zelenski, mesaj din timpul războiului cu Rusia: „Războiul trebuie să se termine”

Volodimir Zelenski transmite zilnic mesaje din miezul războiului dintre Rusia și Ucriana.

„Le sunt recunoscător ruşilor care susţin Ucraina şi ies în stradă în fiecare zi şi luptă pentru noi şi pentru ei înşişi. Ei luptă pentru pace. Războiul trebuie să se termine. Este necesar să ne aşezăm la masa negocierilor, dar pentru discuţii oneste şi de fond şi în interesul oamenilor, nu pentru o veche ambiţie criminală. Lumea nu crede în viitorul Rusiei, nu vorbeşte despre asta. Nu există un singur cuvânt, nicio singură perspectivă. Ei vorbesc despre noi, ne ajută. Sunt gata să ne ajute cu reconstrucţia după război. Pentru că toată lumea a văzut că, pentru oamenii care se apără atât de eroic, va veni „după război”, a transmis Zelenski zilele trecute.

MApN face precizări despre aeronava fără pilot care a intrat pe teritoriul României pe 10 martie 2022... Fundația Mereu Aproape a modernizat Ambulatoriul de Specialitate de la Institutul Național „Alessandrescu-Rusescu”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x