Antena Căutare

Cazut in strada si ignorat: 130 de oameni au trecut indiferenti pe langa un om care era la cateva secunde de moarte

In Romania, ai mai multe sanse sa mori cu zile pe strada, decat sa te ajute cineva! Nu este o statistica, este o realitate care a avut loc pe un bulevard din Braila. Un om al strazii a cazut pe strada, in coma si a fost ignorat de 130 de oameni care l-au ocolit cu grija. Timp de un sfert de ora, pana la venirea ambulantei, singurul ajutor pe care l-a primit barbatul a fost sa fie mutat de pe sosea, pe trotuar. Cand au ajuns medicii, omul avea nevoie de resuscitare

Braila, centrul orasului, orele pranzului. Un barbat traverseaza incet si leganat un bulevard principal al orasului. Nici n-a apucat sa ajunga pe celalalt trotuar si a lesinat. Chiar pe prima banda a bulevardului.

Tocmai se pune verde la semafor, iar masinile il ocolesc cu grija de parca ar fi o groapa. Un cuplu de tineri opreste o clipa langa barbatul inconstient. Tanarul se grabeste si isi convinge si iubita sa-l ignore pe omul cazut. Fac cativa pasi, apoi se intorc in momentul in care alt trecator le propune sa-l ajute impreuna pe bãrbat.

Dupa ce il muta si pleaca, omul care pare mort devine invizibil. Grabiti sau nu, pietonii abia isi arunca o privire. Si trec mai departe, intrucat nu este problema lor. In opt minute, au trecut nepasatori 75 de oameni.

Mai trec inca cinci minute. Si mai trec inca 30 de oameni. Abia acum un om se opreste sa vada daca barbatul mai respire. “S-a constatat un barbat de 39 de ani, cazut pe trotuar, dupa resuscitare, concluzia a fost de coma alcoolica si a fost transportat la UPU”, a declarat Radu Silviu, manager SAJ Braila.

Intreaga scena a fost urmarita si de la dispeceratul video al Politiei Locale, care a sunat imediat la ambulanta. Tot pe camerele de supraveghere s-a putut observa si spiritul civic. In total, 130 de oameni au trecut indiferenti pe langa un om care era la cateva secunde de moarte.

Divort cu scandal in familia Patriciu: Fiica miliardarului este acuzata de furt!... EXCLUSIV!!! Preotii s-au transformat in agenti de vanzari! Si-au deschis cabinete medicale, stomatologice sau clase de c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x