Antena Căutare

Ce a cerut Volodimir Zelenski întregii lumi la o lună de când armata rusă a invadat Ucraina: "Mi se frâge inima"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut un apel către întreaga planetă să protesteze joi, când se împlineşte o lună de la startul invaziei.

colaj de fotografii cu presedintele ucrainei la custum albastru volodimir zelensky Galerie
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care s-a adresat lumii în fiecare noapte de la începutul războiului, a făcut un apel către întreaga planetă să protesteze joi, când se împlineşte o lună de la startul invaziei, relatează bbc.com. | Getty

La o lună de când aramata rusă a invadat Ucraina, președintele Volodimir Zelenski cere întregii lumi să protesteze împotriva violenței armate din țara la conducerea căreia se află: “Războiul Rusiei nu este doar războiul împotriva Ucrainei. Are un înţeles mult mai larg”, a spus Zelenski, care s-a adresat pentru prima dată lumii în engleză, potrivit bbc.com.

Volodimir Zelenski: “Rusia a început războiul împotriva libertăţii. Acesta este doar începutul pentru Rusia”

“Rusia încearcă să înfrângă libertatea tuturor oamenilor din Europa. Tuturor oamenilor din lume. A încercat arate că doar forţa brută şi crudă contează. Lumea trebuie să oprească Rusia. Lumea trebuie să oprească războiul”, a afirmat el, relatează news.ro.

“Deja o lună. Atât de mult. Mi se frânge inima, sunt frânte inimile tuturor ucrainenilor şi ale tuturor oamenilor liberi de pe planetă”, a mai spus Zelenski.

Citește și: Vladimir Putin dorește să participe în continuare la summit-ul G20. Care e părerea restul statelor membre ai coaliției

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

El a lansat apoi apelul către planetă: “Ieşiţi în pieţe, pe străzi. Faceţi-vă văzuţi şi auziţi. Spuneţi că oamenii contează, libertatea contează, oamenii contează, pacea contează. Ucraina contează”.

Dacă Ucraina n-ar lupta împotriva invaziei ruse, toţi vecinii Rusiei ar fi în pericol, subliniază într-un discurs în Parlamentul suedez Zelenski

Dacă Ucraina nu ar lupta împotriva invaziei ruse, toţi vecinii Rusiei s-ar afla în pericol, subliniază preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un discurs în Parlamentul suedez, relatează AFP

”Dacă Ucraina nu ar rezista şi nu s-ar apăra (...), ar însemna că toţi vecinii Ucrainei ar fi în pericol din acel moment”, a subliniat liderul de la Kiev în acest discurs prin videoconferinţă.

Citește și: Volodimir Zelenski, nou anunț despre negocierile cu Rusia „Sunt uneori scandaloase”. Ce a transmis președintele Ucrainei

”Asta ar însemna că voi sunteţi în pericol, pentru că numai marea vă desparte de această politică agresivă a Rusiei”, a avertizat el, potrivit news.ro.

Zelenski a citat emisiuni de televiziune din Rusia, la care experţi vorbesc în mod deschis despre un atac vizând Gotland, o insulă suedeză strategică, situată în mijlocul Mării Baltice.

”Rusia a intrat în război cu Ucraina pentru că vrea să meargă mai departe în Europa. Ei (ruşi) vor să distrugă libertatea în Europa”, acuză preşedintele Ucrainei.

Citește și: De ce crede Volodimir Zelenski că Ucraina nu este acceptată în NATO. Ce a declarat liderul ucrainean

Ce studii are Volodimir Zelenski. Deși a fost comediant și acum e președinte, profesia lui de bază e alta

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, ocupă cea mai înaltă funcție a țării în circumstanțe deloc favorabile, care au îndoliat o lume întreagă, în contextul războiului declanșat de Rusia. Mulți l-au cunoscut pe Zelenski prin calitatea sa de președinte, însă puțini știu pentru ce s-a pregătit el, de fapt.

Obișnuia să fie comediant înainte să se știe că va fi cetățeanul numărul unu al Ucrainei. El este astăzi unul dintre cei mai celebri președinți din lume, în ciuda faptului că el a activat în lumea stand-up comedy. Volodimir, al șaselea președinte al Ucrainei s-a născut pe 25 ianuarie 1978 la Kryvyi Rih, Ucraina. Tatăl său, Oleksandr Zelenski, este profesor și șef de cibernetică și hardware de calcul la Universitatea de Stat de Economie și Tehnologie Kryvyi Rih.

Volodimir Zelenski a studiat Dreptul la Universitate. Deși Zelenski a studiat dreptul la prestigioasa Universitatea Economică Națională din Kiev, el a decis să se aventureze în prima sa dragoste, care este comedia. Nu a practicat niciodată dreptul de după absolvire, cu excepția unei perioade de două luni.

Mama lui era inginer, în timp ce bunicul său, Semyon Ivanovych Zelenski, a servit în Armata Roșie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Zelenski a fost unicul copil al familiei sale, crescut în Erdenet, Mongolia, unde tatăl său a lucrat timp de patru ani. În ceea ce privește educația sa, a mers la Krivoy Rog unde a studiat engleza.

Amenzi pentru persoanele care completează greșit formularul de recensământ. Semnalul de alarmă tras de autorități... (P) Piața muncii după o lună de război: Peste 38.000 de joburi noi au fost publicate pe eJobs.ro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x