Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Film: Eroi de Sacrificiu

Ce a declarat Matteo Politi, bărbatul care s-a dat drept medic: „V-am spus deja că nu sunt un fals medic şi că nu îmi place să fiu numit aşa”

Falsul medic estetician, care a operat la clinici private din România, sub numele de Matthew Mode, a făcut primele declarații despe acuzațiile care i se aduc. Mateo Politi spune că are documentele care dovedesc că este medic şi că toate acuzaţiile sunt false. Mai mult, acesta susține că a plătit bani grei pentru a obține avizele de practică în țara noastră.

Falsul medic estetician, care a operat la clinici private din România, sub numele de Matthew Mode, a făcut primele declarații despe acuzațiile care i se aduc. Mateo Politi spune că are documentele care dovedesc că este medic şi că toate acuzaţiile sunt false.

Mai mult, acesta susține că a plătit bani grei pentru a obține avizele de practică în țara noastră.

„V-am spus deja că nu sunt un fals medic şi că nu îmi place să fiu numit aşa. Când am venit în România, cum nu ştiu cum funcţionează sistemul la dumneavoastră în ţară, am folosit, aşa cum foloseşte toată lumea, un avocat, căruia i-am dat toate documentele necesare”, a fost prima declarație a lui Politi.

„Din momentul în care am fost recunoscut, cu ajutorul avocatului, din momentul în care statul român mi-a echivalat diplomele, mă numesc medic”, a adăugat el.

Parcagiu în Italia, medic fals în România. Cine este Matteo Politi

Falsul medic a operat la clinici private din România, sub numele de Matthew Mode, fără a avea studii medicale, deşi conform CV-ului absolvise universităţi prestigioase, scrie Libertatea, care precizează că bărbatul, pe numele real Matteo Politi şi fost valet de parcare, nu avea nici avizul Colegiului Medicilor, care a sesizat Parchetul în acest caz. Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a declarat marţi că ministerul nu i-a echivalat diplomele de studii falsului medic şi că acestuia i s-a permis în mod ilegal să opereze.

Falsul medic Matteo Politi care a operat în mai multe clinici deşi absolvise doar opt clase primise cod de parafă de la Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală în 23 martie 2018, funcţionarul care i l-a eliberat fiind mutat disciplinar până la finalizarea anchetei interne, anunţă DSP, care precizează că vor fi verificate toate codurile de parafă eliberate în 2018.

Citește și: Informații de ultimă oră despre medicul italian fals, Matteo Politi. Ce declarații face Colegiul Medicilor despre cazul care a cutremurat lumea medicală românească

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro