Informații de ultimă oră despre medicul italian fals, Matteo Politi. Ce spune funcționara care i-a dat codul de parafă

„Nu a fost înregistrată nicio reclamaţie în cazul medicului fals lui Matteo Politi, la Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB), nici de la medicul estetician care a declarat în mass media că a făcut acest lucru, şi nici de la vreo altă persoană”, au precizat reprezentanţii Colegiului Medicilor Bucureşti.

UPDATE: Explicația Funcționarei Direcției de Sănătate Publică București care a eliberat codul de parafă medicului italian fals, codul în baza căruia Matteo Politi a operat la mai multe clinici private din România, este una incredibilă: “Din milă!” – spune ea.

Declarația a fost făcută de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în Deșteptarea, la Europa FM.

„Știți care a fost replica funcționarei de la DSP când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru? Din milă – așa a răspuns!

N-am înțeles de cine i-a fost milă și cine i-a indus această milă. Cu siguranță este vorba și de corupție aici. Vreau mai întâi să văd documentele, să văd dacă efectiv a intrat în sala de operație, dar există mărturii că a făcut-o. Poate era un talent nativ”, spune ministrul despre medicul italian fals.

Informații noi despre medicul fals care și-a bătut joc de tot sistemul medical românesc! Ce declarații face Colegiul Medicilor din România despre Matteo Politi, medicul italian cu 8 clase, care nu știa să își pună nici mânușile în operație

„La Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) nu a fost înregistrată nicio reclamaţie în cazul lui Matteo Politi, nici de la medicul estetician care a declarat în mass media că a făcut acest lucru, şi nici de la vreo altă persoană”, au precizat reprezentanţii Colegiului Medicilor Bucureşti.

Falsul medic Matteo Politi care a operat în mai multe clinici deşi absolvise doar opt clase primise cod de parafă de la Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală în 23 martie 2018, funcţionarul care i l-a eliberat fiind mutat disciplinar până la finalizarea anchetei interne, anunţă DSP, care precizează că vor fi verificate toate codurile de parafă eliberate în 2018.

Falsul medic a operat la clinici private din România, sub numele de Matthew Mode, fără a avea studii medicale, deşi conform CV-ului absolvise universităţi prestigioase, scrie Libertatea, care precizează că bărbatul, pe numele real Matteo Politi şi fost valet de parcare, nu avea nici avizul Colegiului Medicilor, care a sesizat Parchetul în acest caz. Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a declarat marţi că ministerul nu i-a echivalat diplomele de studii falsului medic şi că acestuia i s-a permis în mod ilegal să opereze.

Iubita medicului italian fals Matteo Politi îi ia apărarea

Iubita medicului impostor Matteo Politi a fost întrebată despre acuzațiile grave ce i se aduc medicului în Italia, dar aceasta a refuzat și a menționat că nu dă detalii despre acest caz, care este închis, ci oferă doar informații despre cazul din România! Apoi, iubita medicului italian fals Matteo „Mode” Politi a făcut o declarație în cadrul emisiunii ”Xtra Night Show”:

„El este doctor, ar trebui să se verifice mai bine. Are toate diplomele în original. O să organizăm o conferinţă în care vom demonstra că domnuldoctor Mathew Mode are toate documentele necesare pentru a i se recunoaşte diploma. Sunt documentele oficiale, pe care nu le putem prezenta încă, fără acordul avocaţilor.

El a început studiile în Statele Unite ale Americii, a continuat studiile, de asemenea, în Pristina şi sunt recunoscute. Are, de asemenea, cursuri de medicină estetică făcute în Spania, în Marea Britanie, şi în alte ţări”

Italianul cu opt clase, dat în vileag de esteticianul Adina Alberts

Chirurgul estetician Adina Alberts l-a reclamat pe medicul italian fals Matthew Mode, (pe numele real Matteo Politi), care a operat pacienți din patru clinici, în ciuda faptului că nu avea studii medicale.

”Eu, după ce am făcut plângerea penală, bineînțeles că m-am mai gândit, de câteva ori, la situația lui, am crezut că este unul dintre acești asistenți (care operează în locul doctorilor - n.r.), dar dvs spuneți că are opt clase, lucru pe care nu l-am știut.

Eu, azi-dimineață, când am primit primul telefon în legătură cu această problemă, de la o televiziune, și am stat puțin, cinci minute, și am auzit ce se discută, am avut pentru prima dată, prima informație. Deja Ministerul Sănătății se pregătea să înfiereze sistemul medical privat. Asta a fost prima comunicare a Ministerului Sănătății, de dimineață. Asta pe mine m-a motivat, m-a înfuriat într-o primă fază și apoi m-a motivat să recunosc că într-adevăr, eu, medic în sistemul medical privat, eu am fost cea care a sesizat și eu am fost cea care a făcut plângere la Poliție.

Înfierarea asta, înnoroirea asta cu orice preț a sistemului medical privat mi se pare un lucru care trebuie să înceteze. Sistemul medical privat există, se dezvoltă, este populat de oameni de calitate, sunt medici foarte bine pregătiți, se mai întâmplă câte o chestie de genul ăsta, dar ne dăm seama, nu stăm așa și în niciun caz nu suntem de blamat. Ani de zile am suportat blamarea continuă a oficialilor din Ministerul Sănătății și din alte structuri medicale de stat, care ne-au blamat continuu: sunteți vai de mama voastră, umblați numai după bani. Nu este adevărat. ”, a declarat Adina Alberts despre italianul Matteo Politi.

Falsul medic a operat în patru clinici din România

Sub numele de Matthew Mode şi cu un CV din care rezulta că a studiat la UPMC Presbyterian Shadyside Hospital şi la The Johns Hopkins University School of Medicine, acesta a lucrat la clinicile Euromedical, Prestige, MH Medical Group şi Monza.

Acesta a surprins asistentele medicale pentru că nu cunoştea protocoalele conform cărora, înainte de intrarea în blocul operator, după igienizarea mâinilor, chirurgul trebuie să-şi ţină braţele deasupra taliei, iar palmele deasupra coatelor, pentru minimizarea riscului de infecţie, el intrând cu mâinile în jos. De asemenea, medicul anestezist care a lucrat cu falsul medic spune cum o operaţie de înlocuire a implanturilor mamare a durat patru ore, faţă de o oră cât durează în mod obişnuit.

Matteo Politi a fost valet de parcare

Matthew Mode se numeşte, de fapt, Matteo Politi, un italian din Veneţia, cu doar 8 clase absolvite, a cărui ultimă meserie documentată este aceea de valet de parcare.

Te-ar putea interesa și:

Ultimele știri